Viernes, 27 de Noviembre de 2020

Otras localidades

La Generalitat fa marxa enrere i no aturarà les seves obres

El govern català remet ara al decret aprovat per l'executiu de Pedro Sánchez que diu que els treballs es podran suspendre a petició dels contractistes

Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat de Catalunya

Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat de Catalunya / David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

La Generalitat va ordenar suspendre a partir d’avui totes les obres que té en marxa, menys les actuacions d’emergència o les considerades estratègiques. Però el mateix dia que això s’havia d’aplicar, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica una modificació de la norma. El govern català fa marxa enrere i només aturarà les obres si els contractistes ho demanen, que és el que recull el decret aprovat per l’executiu de Pedro Sánchez.

La Direcció General d'infraestructures de mobilitat té en marxa 36 obres que havien de quedar suspeses a partir d’avui, segons va confirmar ahir mateix a SER Catalunya el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Però amb la modificació del decret llei 7/2020 de 17 de març no hi haurà una aturada generalitzada i automàtica. El nou decret 8/2020 de 24 de març remet al que va aprovar el govern central la setmana passada: que diu que “el contractista podrà sol·licitar la suspensió” si justifica que no pot continuar les obres per la situació que s’ha generat amb l’Estat d’alarma. Perquè té dificultats per aconseguir els materials que necessita, per exemple.

Fonts del govern català expliquen que s’ha adaptat la normativa catalana al Reial Decret per evitar problemes d’inseguretat jurídica. Segons ha dit al Parlament el Vicepresident, Pere Aragonés, la norma estatal és superior i deixa en mans del contractista la suspensió.

El Reial Decret determina que els contractistes podran ser indemnitzats pels salaris que continuï pagant als treballadors, el lloguer i el cost de manteniment de la maquinària, instal·lacions i equips i les assegurances.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?