Sociedad

Girona suspèn el Temps de Flors

L'alcaldessa diu que ho fan per responsabilitat. També ha explicat que durant el confinament s'han detectat "dos casos greus de violència domèstica", que els serveis funeraris estan "superant la seva capacitat" i que ja han escollit un hotel de la ciutat per si Salut ho necessita. "La situació empitjorarà els pròxims dies", ha advertit

El temps de flors no es farà. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

L’alcaldessa de Girona ha comparegut en videoconferència per repassar l’última hora de la crisi a la ciutat. Aquests són els aspectes més destacats.

Temps de Flors

L’edició 65, que s’havia de celebrar del 9 al 17 de maig es suspèn. Ha dit que és una “decisió consensuada” i que ho fan per “responsabilitat” perquè entenen que “no es donen les condicions per atendre-ho amb normalitat”. També ha dit que els recursos que no s’utilitzen per a la seva celebració serviran per paliar “els efectes que vindran”.

Violència masclista

La policia ha detingut dues persones per “dos casos greus de violència masclista” durant el confinament. També està augmentant la feina de mediació de la policia en casos de conflictes entre veïns.

Serveis funeraris

Estan superant la seva capacitat”, ha reconegut l’alcaldessa i es treballa per “donar-los suport ampliant espais”. També ha explicat que “fa dos dies es va acordar que es podria fer la cremació de difunts les primeres 24 hores” per reduir el temps d’espera per rebre sepultura.

Hotel hospital

L’alcaldessa de Girona ha reconegut que ja han triat un hotel de la ciutat per quan el Departament de Salut consideri que ja no té més capacitat per assumir pacients. “La situació empitjorarà els pròxims dies”, ha afirmat Madrenas, que segueix en contacte permanent amb les autoritats sanitàries.

Denúncies i restriccions

La policia ha reforçat el patrullatge i ja ha posat 595 denúncies -74 en les últimes 24 hores- per saltar-se el confinament. Amb tot, Madrenas ha dit que no enduriran les restriccions actuals però ha demanat als ciutadans un “acte de responsabilitat” seguint les instruccions i fent d’altaveu per situacions de necessitat que es puguin donar.

Serveis socials

S’ha creat un menjador social a El Mercadal en el que es serveixen 60 àpats al dia. Avui està previst que arribin els llits per atendre els sense sostre al pavelló de Palau-2 i es preveu que a les 8 del vespre l’espai ja pugui estar plenament operatiu. Avui també s’ha començat a fer entrega de les targetes menjador a domicili on en punts habilitats.

Neteja

La plantilla de la recollida d’escombraries s’ha mantingut però la dels serveis de neteja sí, en un 20%, i han focalitzat la seva feina en desinfecció d’entorns dels centres sanitaris, comissaries, supermercats i altres punts crítics.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00