Sociedad

Alba Vergés: "Comprem per avançar-nos al preu salvatge que hi haurà amb els EUA i el Regne Unit"

La consellera de Salut ha lamentat a la Cadena SER que ja es registrin 700 morts pel COVID-19 a Catalunya (156 en les últimes 24 hores) i on ja són més de 1.650 els contagiats

Alba Vergés: "Hoy tenemos 1400 UCI disponibles en nuestro sistema sanitario"

Alba Vergés: "Hoy tenemos 1400 UCI disponibles en nuestro sistema sanitario"

12:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1585212254_473417/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Catalunya ha arribat a les 672 morts amb coronavirus, 156 en les últimes 24 hores i més de 1.650 nous casos, elevant la xifra a 11.592 contagiats, segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat aquest dimecres nit en un comunicat.

La mateixa consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha defensat a ‘Hoy por Hoy’ que a Catalunya hi ha 1.400 llits d'UCIS disponibles al sistema sanitari i que la setmana que ve "es podrà triplicar amb diferents espais d'hospitals que no estaven dedicats a això, com plantes senceres ".

Alba Vergés ha explicat que compren material sanitari per "anticipar-se al preu salvatge" que pot passar quan arribin Estats Units i el Regne Unit al mercat i es dediquin a "comprar en massa".

"Encara no estem col·lapsats, tot i que va arribar un augment de casos, que són casos greus i la velocitat d'entrada és molt alta. Estarem uns dies de tensió altíssima", ha augurat.

Sobre el més de 2.000 sanitaris contagiats a Catalunya, la consellera ha detallat que està arribant material que van demanar des de fa més de 14 dies des de "tot arreu". "Vam fer una compra el 26 de febrer, perquè s'està quadruplicant la necessitat de màscares, i estem consumint un milió de màscares quirúrgiques a la setmana, la velocitat és enorme. Es tracta d'un mercat que no és només nostre, la necessitat és de diferents països, ja que tothom està comprant ", ha citat.

El mateix Govern d'Espanya va advertir aquest mateix matí a la Generalitat que només el ministre de Sanitat, Salvador Illa, pot ordenar l'enduriment de el confinament d'Igualada i de tota la Conca d'Òdena perquè sigui total i ha cridat "una vegada més" a la unitat d'acció. Així respon a el conseller d'Interior, Miquel Buch, després d'anunciar que signarà una petició perquè només puguin sortir al carrer els que prestin serveis essencials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00