Sociedad

Els ERTO pel Coronavirus dupliquen l'atur a Girona

Les dades indiquen que el número d'aturats es doblarà aquest mes, i que fins i tot serà superior als pitjors temps de la crisi econòmica

Treballadors d'una empresa / Cedida

Girona

39.000 treballadors de les comarques de Girona estan immersos en expedients de regulació d'ocupació. Segons les previsions, el març podria acabar amb el doble d’aturats que quan va començar.

També hi ha expedients que són de reducció de jornada, encara que són una minoria.

La degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, Anna Garriga, creu que la prestació de l’atur no serà suficient per aquestes famílies i proposa noves ajudes per no recaure en desigualtats socials.

Segons Garriga: "A part de l'atur, són imprescindibles moltes altres ajudes bàsiques per atendre les excepcionalitats de les famílies. A altres països de la Unió Europea, el govern es fa càrrec d'un percentatge del sou dels seus treballadors, i una part l'assumeixen els treballadors reduint les vacances".

“El sector públic ha de reaccionar de forma immediata per suplir el sector privat, amb mesures temporals, però molt immediates i fortes. La incertesa no és bona i ara menys”, afegeix.

També proposa moratòries en les quotes dels autònoms, i congelar el deute de les empreses i les famílies mentre duri el confinament.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00