Sociedad
Benito Almirante (cap de Malalties Infeccioses de la Vall d'Hebron)

"Després de Setmana Santa veurem l'efecte important del confinament. Crec que s'allargarà quatre setmanes més"

ENTREVISTA Benito Almirante (cap de Malalties Infeccioses de la Vall d'Hebron): "Després de la Setmana Santa veurem l'efecte important del confinament. Crec que s'allargarà quatre setmanes més"

ENTREVISTA Benito Almirante (cap de Malalties Infeccioses de la Vall d'Hebron): "Després de la Setmana Santa veurem l'efecte important del confinament. Crec que s'allargarà quatre setmanes més"

11:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1585295878107/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Alguns titulars de l'entrevista amb  el doctor Benito Almirante a l'Aquí Cuní:

El que era s'està assatjant consisteix en això: Qui ha sobreviscut a la malaltia i ha estat greu, se li extreu plasma, es tracta i se subministra a malalts per ajudar-los a superar el coronavirus. Sembla que podria ser una estratègia positiva. A la literatura mèdica ja s'han fet estudis en aquest sentit amb malalties virals de l'aparell respiratori.

"Les xifres em sorprenen per la gravetat però no perquè no sigui previstes. Portem un desafasament de dues setmanes respecta Itàlia i seguim la mateixa corba

Necessitem tres o quatre setmanes per veure l'eficàcia de les mesures de confinament. Cal una o dues setmanes més. Després de la Setmana Santa veurem l'efecte important del confinament.

Gairebé amb tota seguretat, quan comenci la corba a aplanar-se ens quedarà encara dos o tres setmanes de confinament. Les mesures de confinament no es poden aixecar de forma absoluta.

Les previsions més pessimistes són les que més impacten però hi ha variables molt difícils d'analitzar, com ara la climatologia. Aquest virus viu pitjor amb la calor.

Optaria per ser prudent, tant en l'optimisme com el pessimisme. Crec que el confinament s'allargarà quatre setmanes més.

No voldria fer sang amb els meus col·legues però alguna previsió va dir que el col·lapse seria el dia 25 i el sistema continua funcionant i s'atèn la gent de manera adequada. El col·lapse sanitari no hi és.

La societat està col·laborant d'una forma extraordi`naria i nosaltres hem de garantir que la societat es mantingui fermana i no tingui por"

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00