Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 31 de Mayo de 2020

Otras localidades

Les farmàcies catalanes ja poden comprar mascaretes per protegir-se sense passar el peatge del ministeri

Segons ha avançat SER Catalunya, el govern espanyol ha aixecat la restricció i el Col·legi de Farmacèutics ja ha encarregat les primeres mascaretes al marge de les comandes que centralitza l'estat

Una farmàcia al centre de Barcelona

Una farmàcia al centre de Barcelona / Toni Albir (EFE)

El govern espanyol deixa via lliure a les farmàcies perquè comprin mascaretes per protegir el seu personal, sense necessitat de passar pel peatge del ministeri de Sanitat. Segons ha avançat SER Catalunya, l’executiu central ha aixecat la restricció. A partir d’ara, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona pot adquirir les proteccions al marge de les comandes de l’estat per subministrar-les als professionals de les oficines.

Aquesta autorització arriba després de les “reiterades peticions” del sector per importar mascaretes a través dels seus proveïdors habituals i quedar al marge de les restriccions que implica l’estat d’alarma. En un comunicat, el col·legi també detalla que ja s’ha fet la primera comanda de proteccions FFP2. Esperen que arribi en els propers set o deu dies i es distribuiran “entre totes farmàcies de Catalunya per al consum intern dels seus professionals”. D’altra banda, aquest divendres, el departament de Salut també ha repartit 10 mil mascaretes quirúrgiques més pel mateix ús del sector.

En els últims dies, moltes farmàcies de Catalunya han hagut de penjar un cartell a la porta per advertir als seus clients que no els queden mascaretes per vendre, però tampoc en tenen pel seu propi personal. A aquesta falta de material –que des que es va decretar l’estat d’alarma els hi ha de subministrar el ministeri de Sanitat– s’hi afegeix el malestar del sector per les declaracions que va fer el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries. Fernando Simón va considerar que els farmacèutics no eren personal de risc i que havien d’assumir “riscos propis de la seva professió”.

“En aquest moment, prou problemes té el ministeri amb el subministrament de material als hospitals i al personal que està a la primera línia. Ells són la prioritat, i ho comprenem. Però el que nosaltres no acceptem és que no se’ns deixi comprar material a nosaltres”, reclamava la vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Núria Bosch, a SER Catalunya.

Al marge de la protecció que adopten els treballadors, moltes farmàcies també han instal·lat mampares de metacrilat als taulells i han modificat els torns del personal.

Bosch també demana als clients que tinguin sentit comú a l’hora d’anar a la farmàcia: “cal fer un ús racional dels medicaments perquè no hi ha problemes d’abastiment. Nosaltres sempre hi serem”, remarca. Alhora, també fa una crida a comprar la medicació habitual amb previsió de setmanes, “si habitualment s’apropen a la farmàcia un parell de cops a la setmana, ara els recomanem que comprin la medicació per un mes”. D’aquesta manera, volen evitar aglomeracions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?