Viernes, 05 de Junio de 2020

Otras localidades

La Generalitat recomana no ingressar a la UCI als més grans de 80 anys

En un document que ha avançat BTV i al qual ha tingut accés SER Catalunya, el departament de Salut recomana prioritzar aquells afectats amb màxima possibilitat de supervivència

Un passadís de la UCI de l'Hospital Clínic

Un passadís de la UCI de l'Hospital Clínic / Francisco Avia_Hospital Clínic de Barcelona (ACN)

El document, que han rebut alguns hospitals i personal del SEM, demana al personal sanitari que prioritzi els recursos tenint en compte anys de vida salvats, tot i que aquest no ha de ser mai l'únic criteri. També es té en compte l'estat funcional i els problemes crònics.

El document recomana no intubar les persones majors de 80 anys, i que el tractament es faci amb mascareta d'oxigen. Si no milloren, es pot optar per la morfina per pal·liar la sensació de falta d'aire.

El mateix per les persones d'entre 75 i 80 anys, excepte per les que no tinguin cap problema crònic, a qui sí que es recomana la ventilació mecànica. Els respiradors també s'aplicaran als menors de 75 anys que no tinguin cap malaltia crònica greu.

El director mèdic del Servei d'Emergències assegura que no existeix cap instrucció de no traslladar gent de més de 80 anys als hospitals. Això, tot i el document oficial del SEM on es recomana fer-ho. Xavier Jiménez ho explicava a l'Aquí amb Josep Cuní

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?