Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 26 de Mayo de 2020

Otras localidades

L'atur puja a les comarques de Girona en 1.377 persones

Les dades no inclouen els 54.638 treballadors afectats per ERTO des de mitjans de març perquè encara no han estat aprovats.

Una oficina de treball de la Generalitat

Una oficina de treball de la Generalitat / ACN

Quan encara no hi ha inclosos els afectats pels ERTO des de la pandèmia, l'atur a les comarques de Girona ha pujat un 3,5% el març, un mes on habitualment baixa per la contractació de Setmana Santa al sector serveis.

El març ha tancat amb 39.279 aturats, 1.377 més que el mes anterior. Les dades del Ministeri de Treball no inclouen els 54.638 treballadors afectats per ERTO des de mitjans de març perquè encara no han estat aprovats i comptabilitzats.

Malgrat això, els efectes de la crisi ja s'han deixat notar en la destrucció d'ocupació en un mes que suposa sovint el tret de sortida per la temporada turística. En els últims anys, l'atur es reduïa entre un 2% i un 6%. Aquest cop, en canvi, hi ha 1.135 aturats més que el mateix mes de l'any passat.

Des del 2009, en plena destrucció de llocs de treball per l'esclat de la crisi econòmica, que no es perdien llocs de treball en un mes de març.

La major part de les persones que s’han quedat sense feina han estat al sector serveis -en 998 treballadors- però l'afectació ha estat generalitzada. La pèrdua de llocs de treball també s'ha notat en la construcció (192) i en la indústria (142), i en menor mesura en l'agricultura.

Durant el març s'han firmat gairebé 17.000 nous contractes, cosa que suposa una caiguda del 21% respecte el mateix mes de l'any anterior. Vuit de cada deu segueixen sent temporals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?