Sociedad

Sancionats per anar a la feina

Unió de Pagesos denuncia que els Mossos els han imposat mitja dotzena de sancions a agricultors mentre anaven o tornaven del camp o la granja

Narcís Poch en un camp de pomeres. / Imatge: ACN

Girona

L'agricultura i la ramaderia no aturen la seva activitat durant l'estat d'alarma perquè es considera que garantir el proveïment d'aliments és clau però Unió de Pagesos denuncia que els Mossos d'Esquadra han imposat almenys mitja dotzena de sancions des que va començar la quarantena a professionals del sector mentre anaven o tornaven del camp o la granja.

La majoria de sancions, explica el coordinador d'aquest sindicat a les comarques de Girona, Narcís Poch, "s'han produït al Baix i l'Alt Empordà però no descartem que pugui sortir algun cas més els pròxims dies en alguna altra comarca".

Poch es queixa que aquestes denúncies, concentrades sobretot els primers dies del confinament, s'han posat "perquè els Mosso que els aturava decidia quines feines eren essencials i quines no" malgrat que els presumptes infractors -assegura- anaven acreditats i també complien les ràtios d'ocupació de vehicles que s'especifiquen per al sector.

En un parell de casos eren "per tornar de la vinya", també se n'han posat a persones "que havien anat a donar un cop d'ull a la granja" o "per anar mirar si l'userda havia quedat massa molla per embalar". Totes han estat recorregudes, "algunes amb èxit" i altres "encara estan per resoldre".

Poch recorda que al camp no hi ha feines més o menys importants. Cada moment té les seves, totes són clau en el procés de producció i "ara a la primavera, especialment, és una de les èpoques de l'any en les que hi ha més moviment".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00