Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 27 de Mayo de 2020

Otras localidades

Fontajau hospital de campanya

L'alcaldessa de Girona anuncia que, d'acord amb Salut, preparen el pavelló on juga l'Uni Girona per poder-hi acollir 200 pacients de coronavirus

El pavelló de Fontajau, que va quedar sota les aigües durant el temporal Glòria i va haver de canviar el parquet es convertirà ara en un hospital de campanya per fer front al coronavirus.

El pavelló de Fontajau, que va quedar sota les aigües durant el temporal Glòria i va haver de canviar el parquet es convertirà ara en un hospital de campanya per fer front al coronavirus. / Imatge: ACN

Girona també tindrà el seu hospital de campanya per fer front a la saturació dels serveis sanitaris però no serà dels reversibles. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha anunciat que, d'acord amb el Departament de Salut, han començat a condicionar el pavelló de Fontajau, on hi juguen els equips de bàsquet de l'Uni Girona i el Bàsquet Girona.

Segons Madrenas, tindrà capacitat per acollir fins a 200 pacients amb coronavirus i està previst que pugui entrar en funcionament durant la setmana vinent. Tècnics de Salut ja han supervisat les instal·lacions per adaptar-les a les seves necessitats i els treballs començaran en breu.

Ara mateix, l'Hospital Josep Trueta ja ha derivat una desena de pacients lleus amb coronavirus a l'hotel Ibis, que està a tocar del centre hospitalari, perquè hi acabin de fer la recuperació.

Residències d'avis

Marta Madrenas, ha explicat que els preocupa especialment la situació a les sis residències geriàtriques de la ciutat. En almenys dues d'elles ja s'hi han detectat positius. La regidora de Drets Socials, Núria Pi, ha dit que hi estaran a sobre perquè la situació no es descontroli.

Per a la gent gran que viu sola a casa també hi ha en marxa un programa de voluntariat per treure'ls el gos a passejar, anar a llençar les escombraries o, simplement, trucar-los per veure que tot està bé. També s'ha traslladat malalts al centre Mutuam.

Violència masclista

En l'anterior compareixença, l'alcaldessa de Girona va explicar que s'havia actuat en dos casos molt greus de violència masclista. Segons la regidora de Drets Socials no és que hi hagi un augment de casos però sí que s'intensifica el grau de violència en aquells conflictes que ja estaven detectats.

Pi ha explicat que s'està intentant prevenir amb trucades puntuals però reconeix que hi ha casos que la mateixa trucada ja suposa un perill per a la víctima.

Sense llar

L'Ajuntament de Girona ha demanat responsabilitat als municipis del voltant de l'àrea urbana perquè han detectat que hi ha un augment de persones sense llar d'altres zones que s'han acostat al pavelló de Palau, que ja està al límit de capacitat.

L'alcaldessa també ha explicat que estan fent un inventari de necessitats per ajudar aquelles famílies que no tinguin ordinador per quan es reprengui el curs escolar a distància, després de Setmana Santa; que han regulat el preu dels serveis funeraris a 1.900 euros i que l'Estat els ha retallat a la meitat els 3 milions d'euros que el consistori rebia per polítiques actives d'ocupació. Diu Madrenas que aquests diners s'haurien d'incrementar i no retallar per fer front a la crisi econòmica que vindrà després de superar el coronavirus.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?