Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

128 persones han mort per coronavirus a les comarques de Girona

Nou en les últimes 24 hores

Hi ha més de 1.300 afectats

Fins ara, s'han donat 268 altes hospitalàries

Hospital Trueta de Girona - ACN

Girona

El Departament de Salut ha confirmat 120 casos nous i nou morts en les últimes 24 hores. Fins ara, han mort 128 persones per covid-19 i hi ha 1.300 afectats.

D’aquests, 604 estan ingressats i 98 estan en estat greu.

Hi ha 494 professionals sanitaris infectats, nou més que ahir. Segons l’ICS de Girona, fins avui, han donat positiu 76 treballadors de l’hospital Trueta, i 40 de l’atenció primària. A l'IAS, sobre una plantilla de 1.769 treballadors, 121 han donat positiu: 64 són del Santa Caterina, 32 del Centre Sociosanitari, 14 de la xarxa de salut mental, 3 d'atenció primària i 8 són d'àrees de suport.

Fins ara, 268 persones han estat donades d'alta, 17 més que ahir.

Residències de gent gran

El Departament d’Afers Socials reubicarà uns 140 avis de residències de les comarques de Girona, per evitar nous contagis. Al geriàtric Palafrugell Gent Gran ja han mort 8 persones. Les últimes hores han mort tres residents més per coronavirus del geriàtric Palafrugell Gent Gran. A més, hi ha 20 usuaris contagiats i sis pendents dels resultats de les proves.

Per això, Afers Socials ha començat a reubicar persones grans en altres llocs per evitar aglomeracions en residències. De moment, se n’han reubicat 10, en un lloc amb una capacitat per a 147 persones. En els propers dies, 21 persones més hi aniran.

A Girona ciutat, hi ha sis residències de gent gran i en dos hi ha casos positius de covid-19.

A Olot, altres centres com La Caritat o Montsacopa han confirmat també que tenen residents que han donat positiu.

Demà, començaran a ingressat a un hotel els pacients lleus amb covid-19, que ara estan ingressats a l'hospital de Blanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00