Sociedad

Protecció Civil recomana utilitzar mascareta per anar a comprar

Protecció Civil recomana ara portar mascareta i guants per anar pel carrer / Eduardo Parra - Europa Press EUROPA PRESS

Barcelona

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat utilitzar mascaretes a les persones que surtin dels seus domicilis per anar a comprar, així com guants per evitar tocar directament amb les mans els aliments.

Així figura en el document de "Preguntes Freqüents" sobre les restriccions d'activitats per la Covid-19 a Catalunya, que s'actualitzen gairebé diàriament i que inclou ara la recomanació de portar el nas i la boca tapats amb "mascareta o similar".

Protecció Civil aconsella també usar guants per tocar els aliments, així com una bossa o cistella propis, la nansa o agafador dels quals caldria desinfectar abans d'utilitzar-los, i rentar-se les mans quan es torni a casa.

No obstant això, a causa de l'escassetat de màscares, guants i un altre tipus de material de protecció sanitari, la Generalitat suggereix usar "qualsevol mitjà que tinguem disponible" per tapar-se la boca i el nas en sortir a comprar i recorda diversos mètodes per fabricar mascaretes casolanes.

Tal com es recull en un vídeo de el Departament de Salut, per confeccionar una màscara a casa cal utilitzar materials hidròfugs que expulsin la humitat, com tovalloletes de nadó seques, mocadors de netejar ulleres o fundes de coixí.

Els materials més eficients al filtrat són, d'acord amb els consells de la conselleria, la tela de les samarretes de cotó (un 100%) i la de les fundes de coixins (entre un 69% i un 61%).

Amb tot, recorden també que les mascaretes són "només un element de protecció complementari", perquè "el més important"és "mantenir les distàncies socials, les mans netes i un entorn ben impol·lut" i que en aquests moments el sistema sanitari "no necessita mascaretes casolanes".

ës un punt de vista que contrasta amb el que tenien fins ara la majoria de metges, que afirmaven que "la mascareta està indicada per a pacients amb simptomatologia, per a professionals i per qui ha d'estar a prop d'un infectat. No per portar-la al carrer". Ho deia el doctor Pere Godoy, de la Societat Espanyola Epidemiologia, a l'Aquí amb Josep Cuní

Protecció Civil

ENTREVISTA Pere Godoy (Societat Espanyola Epidemiologia) "La mascareta està indicada per a pacients amb simptomatologia, per a professionals i per qui ha d'estar a prop d'un infectat. No per portar-la al carrer"

10:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1585037626128/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00