Sociedad
Coronavirus Covid-19

Salut no descarta rebrots de la malaltia i busca els immunes per frenar-los

La metgessa de salut pública del Ministeri, Mireia Garcia, Mireia Garcia, es mostra convençuda que "cal aguantar el confinament almenys durant dues setmanes més"

Soroll (6-04-2020). Entrevista a Mireia Garcia.

Soroll (6-04-2020). Entrevista a Mireia Garcia.

15:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1586183690_993299/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

Salut no descarta rebrots de la Covid-19 i busca les persones immunes per dificultar-los.

La metgessa de Salut Pública del ministeri de Salut, Mireia Garcia, es mostra convençuda que "cal aguantar el confinament almenys durant dues setmanes més", que és la previsió amb la qual es treballa des del ministeri, sempre i quan "es mantingui el distanciament social i la quarantena com fins ara". Si es trenca, es podrien produir nous pics de coronavirus. És per això que ha destacat el paper que jugaran aquelles persones que són immunes, ja que"com més persones hi hagi, més difícil li resultarà al virus expandir-se".

Per localitzar-los, ha explicat l’estudi que es vol impulsar i que es basa en fer proves d’anticossos del COVID19. L’objectiu és analitzar a tota la població, però com ella mateixa reconeix,"tots els països volen aconseguir testscom aquests" i per tant, "si no pot ser a tothom, que ho sigui a la major part de la gent".

La metgessa confirma l’estabilitat de la corba de nous contagis que hi ha al país però no creu que en un període breu, ni tant sols la pròxima tardor, es pugui desenvolupar una vacuna contra aquesta malaltia.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00