Sociedad

Es multipliquen les demandes d'aliments a Càritas i Creu Roja

Càritas està rebent el triple de les peticions habituals d'ajuda per cobrir necessitats bàsiques

Creu Roja assegura que ha augmentat més d'un 25% la demanda d'aliments

Voluntaris en instal·lacions de Càritas / Marta Fernández - Europa Press

Barcelona

Us ho pot avançar SER Catalunya: entitats dedicades a cobrir emergències socials com Càritas o Creu Roja han vist com es multipliquen les demandes d’ajuda durant les últimes setmanes arran de la pandèmia del Coronavirus.

Càritas va rebre l’any passat, de mitjana, 50 peticions setmanals per cobrir serveis bàsics. Només entre el 27 de març i el 4 d’abril, en va rebre 450, per via telefònica, correu electrònic o el formulari de la web.

La majoria de demandes són per cobrir alimentació (43%). La resta són per necessitats bàsiques en general (27%) i per pagar l’habitatge (9%).

El mateix passa amb la Creu Roja: la demanda d’aliments ha crescut per sobre del 25% durant les últimes setmanes, i segons explica el seu coordinador a Catalunya, Enric Morist, hi ha un perfil especialment vulnerable: el d’una dona que treballa cuidant persones grans, infants o que es dedica a la neteja cobrant en negre, sense contracte laboral.

Aquestes persones no tenen prestació d’atur i això complica molt la seva situació econòmica, ja que habitualment no tenen estalvis per poder sobreviure durant alguns mesos sense cap ingrés. Creu Roja assegura que dedicaran els propers dies a comprovar quines reserves de menjar hi ha… I que treballen amb la perspectiva que aquest augment de demanda sigui la tendència, i no les properes setmanes sinó els propers mesos.

“Tenim una previsió força pessimista, esperem que al final les coses vagin una mica millor del que estem calculant”, ha dit Morist als micròfons de SER Catalunya.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00