Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 29 de Mayo de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

El Carlos III ja és a punt per rebre malalts

Però no hi ha data per a que allotgi pacients del Covid-19 ja que només s'utilitzaria si s'omplís l'hospital

Imatge de la priera planta de l'hotel Carlos III que s'ha medicalitzat per si cal acollir malalts de Covid-19.

Imatge de la priera planta de l'hotel Carlos III que s'ha medicalitzat per si cal acollir malalts de Covid-19. / 4 Vents

L’hotel Artiem Carlos ja està preparat per acollir pacients amb Covid-19 en el moment que sigui necessari. Personal de l’Àrea de Salut de Menorca va completar aquest dimarts les feines per reconvertir aquest establiment turístic del municipi des Castell en un hotel medicalitzat per poder atendre pacients positius lleus o asimptomàtics que tinguin un habitatge no adequat per garantir l’aïllament amb condicions òptimes.

La presidenta del Consell, Susana Mora, deixa clar que estar preparat no significa que sigui necessari ja. El que es pretén és estar a punt per si cal en un futur.

Per ara s’han preparat una primera planta per a pacients molt lleus i la planta baixa per malalts que necessitin més vigilància. En total hi cabrien 44 pacients però només es derivarien allà si s'omplís l'hospital.

Val a dir que en aquests moments el Mateu Orfila és només al 60% de capacitat. I si fes falta, l’hotel encara disposa de dues plantes més que es poden acondicionar. Per gestionar el Carlos III  es dotaria amb una vintena de personal sanitari entre metges, infermers, auxiliars d'infermeria i zeladors, un equip que s’anirà adaptant i ampliant a mesura que es vagi incrementant l’ocupació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?