Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

Material de protecció, testos, metges, pla d'actuació, i, desinfectar i esponjar les residències

Es demana al departament de Salut, després d'haver assumit la gestió de les residències que depenia d'Afers Socials.

Material de protecció tant per als treballadors com per als avis, testos, metges, i pla d'actuacions per desinfectar i esponjar els geriàtrics. Ho demanen al departament de Salut, després d'haver-se quedat amb la gestió de les residencies que tenia Afers Socials.

La crida la fa, el Secretari del sector de la generalitat de la FeSP de la UGT terres de Lleida, Xavier Pifarré, després d'afirmar que la situació és límit fins i tot a les residències de gent gran que gestiona directament la Generalitat, fins ahir Afers Socials. Són 17 a tot Catalunya. La Ugt diu que no hi ha hagut “ni ordres clares, ni coordinació a nivell general de centres, ni consignes clares per part del departament,… no hi havia res preparat, absolutament res. Cada residència ha sobreviscut al xoc amb els mitjans que ha pogut aconseguir de manera individual, fent la seva pròpia normativa, fent-se el seu propi material de seguretat, en cap cas ha hagut una resposta coordinada i grupal. La vivència generalitzada a totes les residències és que l’Administració les ha abandonat”

Xavier Pifarré, posa d’exemple la Llar de Sant Josep de la ciutat de Lleida: “demanem la realització amb urgència dels testos a tot el personal, tant els treballadors com els usuaris, la dotació amb més franges horàries del personal mèdic i sanitari, i, del personal geriàtric, i la desinfecció periòdica de l’edifici. Per què considera que els protocols actuals no han estat a l’alçada.

I demana transparència en les dades. Manté que a la Llar de Sant Josep, amb unes 90 places, han mort 22 padrins per Covid, quan oficialment ahir encara només es parlava de 12, una desena de treballadors afectats, i més del 50% que estan de baixa o apartats del servei.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?