Sociedad
Coronavirus Covid-19

Fiscalia investiga les set morts de la residència Nostrallar dels Pallaresos

Set persones mortes confirmades per coronavirus i trenta més d'infectades és el balanç d'uns fets que el mateix ajuntament de Tarragona ha denunciat i pels que ara Fiscalia de Tarragona ha ordenat obrir-ne una investigació.

Pla sencer de dos empleats d'una funerària retirant un cadàver de la residència Nostrallar dels Pallaresos, el 8 d'abril del 2020. / ACN

Tarragona

Set persones mortes confirmades per coronavirus i trenta més d'infectades és el balanç d'uns fets que el mateix ajuntament de Tarragona ha denunciat i pel que ara Fiscalia de Tarragona ha ordenat obrir-ne una investigació.

El consistori assegura que molts familiars estaven alarmats per la manca de notícies i per l'opacitat del centre a l'hora d'informar de l'estat de salut dels residents. Alguns treballadors demanaven ajuda fa uns dies a través de les xarxes socials i d'altres estaven de baixa, però tot i això la direcció deia que la situació estava controlada.

Quan l'ajuntament van tenir constància de la primera víctima mortal i els primers contagis va requerir la intervenció de la unitat militar d'emergències per desinfectar, però aquesta només ho va poder fer a l'exterior davant de la negativa dels responsables.

Els Mossos han assumit la investigació en funcions de policia judicial.

Per la seva banda, Moisés Sumoy al capdavant de la direcció del centre, explica que s'està contractant personal per suplir el que està complint el confinament, i admet que hi ha hagut tensions, i també problemes de comunicació.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00