Jueves, 29 de Julio de 2021

Otras localidades

Salut inicia els tests ràpids a les residències lleidatanes

Les proves s'han iniciat a la Residència d'Avis Vall d'Àger(Àger, la Noguera); la Residència La Fuliola i Boldú (l'Urgell); el Centre Geriàtric del Pirineu (la Pobla de Segur, el Pallars Jussà) i la Residència Sant Antoni (Vielha, la Val d'Aran)

Material per a tests ràpids a la residència de la Fuliola

Material per a tests ràpids a la residència de la Fuliola / Departament de Salut

Les proves s'han iniciat en quatre centres on s’han registrat casos positius de COVID-19: la Residència d’Avis Vall d’Àger(Àger, la Noguera); la Residència La Fuliola i Boldú (l’Urgell); el Centre Geriàtric del Pirineu (la Pobla de Segur, el Pallars Jussà) i la Residència Sant Antoni (Vielha, la Val d’Aran). I, progressivament s'aniran fent a la resta de centres residencials de la demarcació de Lleida (geriàtrics i centres de discapacitats) que hagin registrat algun cas positiu de COVID-19.

Els resultats dels tests ràpids serològics permetran organitzar internament els centres residencials i prendre les decisions oportunes per ajudar a evitar contagis. Els casos negatius de les proves requeriran d’un confirmació per PCR. En cas que el resultat per PCR sigui positiu, els usuaris seran aïllats de manera automàtica dins del mateix centre o bé el pacient es derivarà a un altre centre si a la mateixa residència hi ha dificultats per dur a terme els aïllaments necessaris. Els treballadors que obtinguin un resultat positiu per PCR, seran donats de baixa immediatament i es confinaran al seu domicili.

Les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran ja estan dotades d’un total de 7.000 testos ràpids (5.600 a la RS Lleida i 1.400, a la RS Alt Pirineu i Aran) per a fer proves serològiques de COVID-19. Els testos s’han enviat a les àrees bàsiques de salut del territori i ahir, dilluns 13 d’abril, els professionals de l’atenció primària han començat a utilitzar-les, principalment, en usuaris i treballadors que no hagin donat positiu prèviament en un test PCR (Reacció en Cadena de la Polimerasa), segons ha informat el departament de Salut

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?