Sociedad
Coronavirus Covid-19

Ponent i el sud resistiran millor l'impacte de la imminent crisi

Segons un estudi de la URV la indústria agroalimentària al sud de Lleida i l'Ebre, el sector energètic a la Ribera i el farmacèutic i químic al Camp de Tarragona o al Baix Llobregat resistiran bé l'impacte de la crisi que ens sobrevindrà per l'aturada de la coronacrisi.

Xemeneies de la indústria química de Tarragona / ACN

Tarragona

L'economia de Ponent, del sud de Catalunya i d'algunes zones de l'Àrea Metropolitana de Barcelona resistirà millor l'impacte de la crisi per l'aturada del coronavirus. És el que revela un estudi de la Universitat Rovira i Virgili que les situa com a zones més resilients a l'impacte perquè és on avui se centralitza la producció d'aliments, electricitat o altres productes essencials.

La indústria agroalimentària al sud de Lleida i l’Ebre, el sector energètic a la Ribera i el farmacèutic i químic al Camp de Tarragona o al Baix Llobregat mantenen un volum de producció més alt respecte aquelles comarques on el sector turístic i de serveis tenen més presencia, com és el cas de l'Aran, la Cerdanya o el Baix Penedès, zones pitjor posicionades respecte de la mitjana catalana. Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV.

D'altra banda, l'estudi també descarta que existeixi una relació entre el PIB per càpita de cada comarca amb una major o menor afectació en aquell territori.

El treball realitzat pels investigadors tarragonins, també apunta a un gran daltabaix en les zones amb un sector turístic i serveis molt desenvolupat si no s'aconsegueix arrencar la temporada.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00