Domingo, 25 de Octubre de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Ponent i el sud resistiran millor l'impacte de la imminent crisi

Segons un estudi de la URV la indústria agroalimentària al sud de Lleida i l'Ebre, el sector energètic a la Ribera i el farmacèutic i químic al Camp de Tarragona o al Baix Llobregat resistiran bé l'impacte de la crisi que ens sobrevindrà per l'aturada de la coronacrisi.

Xemeneies de la indústria química de Tarragona

Xemeneies de la indústria química de Tarragona / ACN

L'economia de Ponent, del sud de Catalunya i d'algunes zones de l'Àrea Metropolitana de Barcelona resistirà millor l'impacte de la crisi per l'aturada del coronavirus. És el que revela un estudi de la Universitat Rovira i Virgili que les situa com a zones més resilients a l'impacte perquè és on avui se centralitza la producció d'aliments, electricitat o altres productes essencials.

La indústria agroalimentària al sud de Lleida i l’Ebre, el sector energètic a la Ribera i el farmacèutic i químic al Camp de Tarragona o al Baix Llobregat mantenen un volum de producció més alt respecte aquelles comarques on el sector turístic i de serveis tenen més presencia, com és el cas de l'Aran, la Cerdanya o el Baix Penedès, zones pitjor posicionades respecte de la mitjana catalana. Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV.

D'altra banda, l'estudi també descarta que existeixi una relació entre el PIB per càpita de cada comarca amb una major o menor afectació en aquell territori.

El treball realitzat pels investigadors tarragonins, també apunta a un gran daltabaix en les zones amb un sector turístic i serveis molt desenvolupat si no s'aconsegueix arrencar la temporada.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?