Sociedad

El turisme gironí perdrà el 70% dels ingressos si la situació s'allarga fins a l'agost

De moment ja n'ha perdut el 12%, segons la degana d'Econòmiques de la UdG

El Patronat de Turisme Costa Brava farà una campanya extra per atreure turistes del sud de França que puguin venir en cotxe

Captura de pantalla dels membres de la taula de debat telemàtica organitzada per la Taula Gironina de Turisme / ACN

Girona

L'estacionalitat del turisme de la Costa Brava agreujarà les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Si les restriccions continuen fins a l’agost, les comarques de Girona hauran perdut el 70% dels ingressos, segons la degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, Anna Garriga. De moment ja n’ha perdut el 12%. En canvi, en altres zones com a Barcelona, la pèrdua serà del 50% -en el supòsit de mantenir-se la situació fins a l'agost- perquè tenen el turisme més repartit al llarg de l’any.

En una videoconferència organitzada per la Taula Gironina del Turisme, Anna Garriga ha assegurat que la crisi de la COVID-19 ha de ser un "catalitzador" per demostrar que és possible desestacionalitzar el turisme: "El repte aquest any és desplaçar el turisme cap a setembre, octubre i novembre, on encara tenim bon temps i encara es pot gaudir dels espais oberts".

Anna Garriga, degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1587056637680/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"El turisme tornarà, i abans del que ens pensem", ha afirmat Anna Garriga, que també ha reclamat a la Generalitat i al govern central que tingui en compte les característiques de les comarques de Girona a l'hora de decidir les polítiques d'ajuts.

Aposta per França

Aquest estiu, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona farà una campanya extraordinària per atreure turistes del sud de França que puguin venir en cotxe, segons ha anunciat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. De fet, segons projeccions de La Caixa, els turistes francesos arriben a deixar 500 milions d’euros a les comarques de Girona.

Aquesta aposta ha servir per complementar el turisme local, ja que segons les previsions dels experts, els turistes de Catalunya i la resta d’Espanya tindran menys poder adquisitiu després de al pandèmia.

Espais lliures de la COVID-19

La Generalitat planteja certificats pels hotels perquè puguin demostrar que són espais "lliures de la COVID-19" perquè quan s’obrin les fronteres, els turistes no tinguin recança de venir, segons ha explicat el director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, en la mateixa videoconferència.

David Font, president de l'Agència Catalana de Turisme

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1587057817130/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els hotels i restaurants hauran de desinfectar l'establiment, formar els treballadors i tenir un protocol de seguretat sanitària.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00