Sociedad

L'Àrea Metropolitana de Barcelona està generant el mateix volum de residus que fa 30 anys

La reducció d'escombraries i brossa durant el confinament és del 24%, i la ciutat que més ha notat aquest impacte ha estat Barcelona

A Barcelona, la ciutat amb més moviment comercial, els volums de brossa han baixat un 25%, / ACN

Barcelona

Des de l'inici del confinament, a l'Àrea Metropolitana s'està generant el mateix volum de residus que l'any 1989. L'aturada total de les activitats comercials és el principal motiu d'aquest descens a nivells de fa 30 anys, i també els canvis de patrons de consum dels ciutadans a causa del confinament.

A Barcelona, la ciutat amb més moviment comercial, els volums de brossa han baixat un 25%, un descens que també s'ha notat molt a Sant Adrià, Cerdanyola o Castelldefels. En canvi, Badalona, Santa Coloma o l'Hospitalet han registrat caigudes d'entre el 8 i el 10%, molt menys marcades. De moment, la taxa de recollida selectiva, el reciclatge, es manté en un 38% malgrat la inactivitat comercial.

El regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Barcelona Eloi Badia, cal “augmentar la recollida selectiva de les activitats comercials i potenciar la prevenció de residus, sobretot a la restauració”, per tal que els nivells no es tornin a incrementar quan es reprengui l’activitat econòmica.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00