Domingo, 05 de Julio de 2020

Otras localidades

Ramon Iglesias publica "Cròniques des del centre de l'univers"

El director de Continguts de SER Catalunya fa un retrat literari del seu poble natal en un recull d'una trentena de relats centrats en Portbou.

És la novetat de l'editorial Llibres del Segle per aquest Sant Jordi.

"Cròniques des del centre de l'univers" de Ramon Iglesias.

"Cròniques des del centre de l'univers" de Ramon Iglesias. / Llibres del Segle

“Cròniques des del Centre de l’Univers. Perseguint fantasmes a Portbou” és el títol del primer llibre del periodista i director de Continguts de Ser Catalunya, Ramon Iglesias, que l’editorial Llibres del Segle acaba de posar a la venda.

Són una trentena de cròniques que fan un retrat literari del poble natal de l’autor que, segons explica, va ser la porta d’entrada de la cuina catalana moderna: a l’elegant restaurant de l’estació internacional de Portbou -que és la fotografia de portada del llibre- es va començar a fer gran la gastronomia moderna.

A “Cròniques des del centre de l’univers” no hi falta cap element per entendre què era i què és Portbou. Hi tenen el seu paper la tramuntana i el mar; la frontera, el contraband i l’exili; l’estació i el cementiri; la reflexió sobre la vida, la mort i el pas del temps; els personatges il·lustres que ha vist néixer Portbou i les històries de savis locals.

És un recull d’històries d’infància, adolescència i joventut viscudes en aquest escenari “de només un quilòmetre quadrat”, revisitades i narrades amb el traç fi del periodista que fa 30 anys que escriu i explica històries.

De “Cròniques des del centre de l’univers” l’escriptor Xavier Febrés ha escrit: “Aquells que estimem Portbou celebrem que la seva devallada de població tingui almenys un narrador d’excepció, el periodista Ramon Iglesias, que amb ploma punyent descriu «el rovellat esquelet ucraïnès» de la gran estació o la «gallinàcia línia fronterera» del tren convencional. De mirada mordaç, Ramon Iglesias escriu sense embuts sobre l’error d’abandonar el projecte de centre cultural Walter Benjamin a l’Ajuntament vell que «cau a trossos» i defineix Portbou com el «municipi més arruïnat de la demarcació».

 “Cròniques des del centre de l’univers” ja es pot comprar al web de l’editorial www.llibresdelsegle.es

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?