Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

El Centre Geriàtric de la Pobla està immers en un assaig clínic coordinat pel doctor Oriol Mitjà

Es tracta de veure si subministrant la Hidroxicloroquina, que és un antipalúdic, és pot disminuir la incidència de noves infeccions i per tant la reducció del contagi pel Covid

Ramon Mitjana, a la dreta, en la recollida de mostres de l'assaig clínic CQ4COV19, el passat 4 d'abril

Ramon Mitjana, a la dreta, en la recollida de mostres de l'assaig clínic CQ4COV19, el passat 4 d'abril / Cedida

El Centre Geriàtric de la Pobla de Segur, una de les residències que primer van registrar un brot de coronavirus a Lleida, està immers en un assaig clínic coordinat pel doctor Oriol Mitjà per esbrinar si un dels fàrmacs que es fa servir per la malària pot disminuir la càrrega viral i evitar noves infeccions

Les proves a 11 persones del centre, 6 avis i 5 treballadors, entre ells el metge del centre Ramon Mitjana, van iniciar-se a principis d'abril, després d’un cribratge de perfils idonis.

El programa CQ4CoV 19, que té el vist i plau de la Generalitat, utilitza pacients de Covid negatiu, però que han estat en contacte amb pacients positius. Es tracta de veure, si subministrant la Hidroxicloroquina, que és un antipalúdic, és pot disminuir la incidència de noves infeccions i per tant la reducció del contagi. “Quan acabi el tractament es farà una mostra naseo-faringia per veure si s’ha reduït la carrega viral, i a partir d’aquí ells trauran la seva conclusió; si tot va bé pot ser un fàrmac per fer profilaxis secundària” explica Ramon Mitjana.

Des de que el coronavirus va entrar en aquesta residència han mort 12 ancians i 29 estan contagiats, a més de 18 treballadors que han donat positiu. És un dels 17 centres a tot Catalunya que participa en aquest assaig clínic que es fa amb una mostra d’uns 3.000 individus.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?