Sábado, 24 de Octubre de 2020

Otras localidades

Els arquitectes gironins perden el 70% dels encàrrecs per la crisi del coronavirus

La majoria dels arquitectes ha hagut d'aturar alguna obra per no poder complir les mesures de seguretat

Un home protegit amb una mascareta camina a prop d'una obra

Un home protegit amb una mascareta camina a prop d'una obra / David Zorrakino (Europa Press)

Els arquitectes gironins han perdut el 70% dels encàrrecs per la crisi del coronavirus. També han patit retards i ho atribueixen principalment a la paràlisi dels tràmits per part dels ajuntaments.

La majoria dels arquitectes ha hagut d'aturar alguna obra per no poder complir les mesures de seguretat, i temen que en tot l’any els nous encàrrecs caiguin un 55%. Ho revela una enquesta del Col·legi d’Arquitectes, que preveu una reducció dràstica dels ingressos que es notarà a mitjà i llarg termini, segons el president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes, Marc Riera, que reclama ajudes pel sector. "Ens caldrà suporti mesures concretes", ha assegurat, ja que el sector encara no s'havia recuperat de la crisi econòmica anterior.

"“Cal tenir en compte les característiques de la professió, on molts dels professionals són autònoms i microempreses, de manera que es tracta d’un col·lectiu encara més vulnerable”, segons Riera.

Els enginyers, aturats

Una situació similar viuen els enginyers, ja que la majoria han patit la paràlisi de més de la meitat dels projectes a causa de l'impacte de la COVID-19, segons el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona. Un 40% ha reduït la jornada laboral, mentre que a un 13% se'ls ha aplicat un ERTO.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?