Sociedad
REUS

L'Ajuntament de Reus aprova la venda de l'hospital Sant Joan per un euro

Un pas més per al traspàs de la gestió del centre que passarà a assumir el Govern mitjançant una Entitat de Dret Públic, en la qual el consistori mantindrà presència en el consell d'administració.

Està previst que el procediment es completi a finals de juliol.

Hospital Sant Joan / ACN

Reus

El ple de Reus es ven l'Hospital Sant Joan a la Generalitat i deixa enrere 40 anys d'un model sanitari propi creat per suplir les mancances de l'Institut Català de la Salut al sud de Catalunya. L'endeutament anual que suposava l'equipament va arribar a situar la capital del Baix Camp com la ciutat catalana amb més deute per habitant.

El traspàs es completarà a finals de juliol, quan es canviarà la propietat dels crèdits pendents i es farà efectiva la venda de l'empresa municipal a la Generalitat per un euro.

S'arriba així a la fi d'un model creat pel PSC als anys 80, model que va veure's esquitxat pel cas INNOVA, la macrocausa oberta contra una seixantena de càrrecs vinculats al conglomerat d'empreses municipals que gestionava entre altres l'Hospital reusenc.

En aquesta línia, els actius de l’Hospital Sant Joan passaran a formar part d’una nova empresa de Dret Públic sota el nom de Salut Hospital Sant Joan Baix Camp i els de l’Hospital de Móra d’Ebre també ho faran a una altra sota el nom de Salut Terres de l’Ebre. Amb aquest canvi, l’Ajuntament continuarà formant part del consell d’administració de l’equipament reusenc amb dos membres, però perd la majoria representativa.

L’aprovació compta amb el suport del govern municipal format per Junts x Reus, Esquerra Republicana i Ara Reus, i també el de Ciutadans. El PSC ha votat en contra, mentre que la CUP s'hi ha abstingut.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00