Sociedad

Segueix la lluita contra el mosquit tigre malgrat el confinament

S'aplica el mateix programa pensat per a la temporada turística perquè, de no fer-ho, la població local ho patiria

Un mosquit / Cedida a Ràdio Girona

Girona

El mosquit tigre no hi entén de coronavirus ni de confinaments. Per això, el director del servei de control de mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, Eduard Marquès, ha explicat que la lluita contra el tigre i la resta de mosquits en general, continua segons el programa previst.

La única cosa que han canviat és el mètode. En comptes d’anar a fer els tractaments en equip, es fan de manera individual. Marquès diu que encara que no hi hagi temporada turística, l’estiu seria dur per a la població si no es fessin aquests tractaments.

Eduard Marquès - Control de Mosquits

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1587624062580/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Marquès diu que, comparant el mapa d'expansió del coronavirus i el que, en el seu dia, va dibuixar el mosquit tigres es veuen moltes similituds -excepte en la penetració en zones de muntanya- perquè tots dos elements necessiten de l'home per desplaçar-se. De tota manera -comenta una mica en broma- "el que el coronavirus ha fet en 10-12 dies, el mosquit tigre ho va fer en 10-12 anys".

Sí que ha variat el volum de treball de la unitat de plagues urbanes, que s’ha limitat a les urgències. En canvi, una de les activitats del Servei de Control que ha anat a més és la desinfecció de contenidors i cotxes de flotes municipals, on els apliquen un tractament amb ozó.

També s'han vist obligats a canviar el programa de conscienciació a les escoles. Han posat so al vídeo explicatiu que comentaven in situ i l'han distribuït a tots els centres perquè el puguin treballar a les cases.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00