Sociedad

Més consum de pomes i peres

El mes de març ha estat el més important en vendes de poma dels darrers 5 anys, i, l'abril -quan es tanqui- va pel mateix camí.

Central Fruitera (arxiu) / ACN

Lleida

El mes de març ha estat el més important en vendes de poma dels darrers 5 anys, i, l'abril -quan es tanqui- va pel mateix camí. Un dels motius és el confinament, que no només fa que es mengi més sinó que també es menja més fruita entre hores.

Això es reflecteix en la disminució de l'estocatge de poma i pera de la campanya passada emmagatzemada en les càmeres frigorífiques de les centrals fruiteres. Manel Simon, és el director d'Afrucat, l'organització de productors a tot Catalunya, i afirma que els darrers estudis publicats mostren que “durant el confinament es menja més, i, ha incrementat en un 74 % el picar entre menjades” I és aquí on entra la fruita.

Aquest repunt en nota en l’elevada rotació que es dona en els supermercats, que veuen com la població està optant pel producte local i de proximitat. Tot i l'augment de demanda del mercat interior els preus “es mantenen estables”, assegura Simon.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00