Sociedad
Coronavirus Covid-19

Els efectes psicològics de viure confinat al costat de la química

El centre Tecnatox de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha dissenyat un qüestionari anònim en línia per comprovar quina és la càrrega emocional de la quarantena tenint en compte l'àrea de residència.

Química tarragonina. / ACN

Reus

Psicòlegs de la Universitat Rovira i Virgili investiguen si viure a prop del complex petroquímic de Tarragona afegeix efectes psicològics negatius a la situació de confinament. Han dissenyat un qüestionari anònim que repetiran d'aquí a sis mesos i un any per comparar els resultats.

El qüestionari també inclou preguntes referides a la percepció física sobre un mateix, si es realitza el confinament sol o amb més persones o les afectacions laborals que pugui haver produït l'estat d'alarma a l'enquestat. Els investigadors han fet públic el qüestionari ara que ja fa un mes que la gent està tancada a casa, considerant que és en aquest punt quan la quarantena ja comença a fer-se més dura. Confien a aconseguir un mínim de 3.000 respostes en cada fase per poder validar els resultats.

Les respostes passaran a formar part de l'estudi engegat pels mateixos investigadors per tal de verificar si existeix relació entre algunes malalties i la indústria química de Tarragona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00