Domingo, 25 de Octubre de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Els efectes psicològics de viure confinat al costat de la química

El centre Tecnatox de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha dissenyat un qüestionari anònim en línia per comprovar quina és la càrrega emocional de la quarantena tenint en compte l'àrea de residència.

Química tarragonina.

Química tarragonina. / ACN

Psicòlegs de la Universitat Rovira i Virgili investiguen si viure a prop del complex petroquímic de Tarragona afegeix efectes psicològics negatius a la situació de confinament. Han dissenyat un qüestionari anònim que repetiran d'aquí a sis mesos i un any per comparar els resultats.

El qüestionari també inclou preguntes referides a la percepció física sobre un mateix, si es realitza el confinament sol o amb més persones o les afectacions laborals que pugui haver produït l'estat d'alarma a l'enquestat. Els investigadors han fet públic el qüestionari ara que ja fa un mes que la gent està tancada a casa, considerant que és en aquest punt quan la quarantena ja comença a fer-se més dura. Confien a aconseguir un mínim de 3.000 respostes en cada fase per poder validar els resultats.

Les respostes passaran a formar part de l'estudi engegat pels mateixos investigadors per tal de verificar si existeix relació entre algunes malalties i la indústria química de Tarragona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?