Sociedad

"Si rectifiquen estarà bé. És el que hem demanat, treballar de manera coordinada i no subordinada"

El conseller d'Interior, Miquel Buch, davant les directrius del Govern central pel desconfinament

ENTREVISTA Miquel Buch (conseller d’Interior): “Si rectifiquen estarà bé. És el que ha demanat la Generalitat, treballar de manera coordinada i no subordinada”

ENTREVISTA Miquel Buch (conseller d’Interior): “Si rectifiquen estarà bé. És el que ha demanat la Generalitat, treballar de manera coordinada i no subordinada”

17:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001600899/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

lguns titulars que ha deixat l'entrevista al conseller d'Interior, Miquel Buch, a l'Aquí Cuní:

"És un pas ferm i decidit, però no són els pressupostos de la solució. Fem un pla de xoc per recuperar el màxim nombre de personal el més ràpid possible i després farem promocions en funció de les jubilacions.

Les línies anunciades pel Govern central tenen sentit comú i és el que ha demanat la Generalitat, treballar de manera coordinada i no subordinada. Si rectifiquen estarà bé, ho trobarem encertat.

Les sancions són aixecament d’actes que es basen en la llei de salut pública i la de seguretat ciutadana. La gran majoria de la societat catalana està seguint les recomanacions. I els hem d’agrair. I no podem quedar passius davant la gent que decideix posar-nos en perill a tots i trencar les recomanacions.

Si s’ha trencat la norma en els dies de tancament absolut, és evident que qui estava sol en una platja estava fora dels marges en què es permetia sortir.

Les lleis s’han d’aplicar i són iguals per tothom. Són clares i diàfanes.

Que la meitat de les sancions les hagin posats policies locals és un fet que demostra que nosaltres hem apostat per la coordinació amb el territori i les policies locals fan la seva feina i són els que coneixen millor els seus carrers. Creure en la gestió de coordinació és un encert.

La Generalitat ha multiplicat per tres la capacitat d’UCIs de tot el país en sis setmanes.

Proposes hi ha moltes sobre la taula. La del passaport immunitari és una mes. No deixa de ser una informació determinada. Hem de veure com acomodem aquestes peticions que ens fan els metges a la realitat del país perquè una cosa no ens trenqui l’altra.

El que és evident és que la delinqüència ha baixat. El principal delicte era el furt i sense ciutadans al carrer no n’hi ha. Què passarà després? Garanteixo que els Mossos estan treballant en un pla de contingència."

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00