Sociedad

Una crisi amb més cintura però amb menys marge

La crisi econòmica pel Coronavirus ha agafat totalment d'imprevist a les empreses però estan menys endeutades que fa 11 anys

Aquesta és la principal diferència entre les crisis ja que ara tindran més eines i cintura per resistir

Liquiditat i flexibilitat seran factors claus.

Un comerciant baixant la persiana / Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo EUROPA PRESS

Un dels principals canvis respecte a la crisi del 2008 és que no hi ha una bombolla de deute i, per tant, hi ha un cert marge per poder-se endeutar i parar el cop.

Tot i això, la directora de la càtedra d’empresa familiar de la UdG, Pilar Marquès, calcula que hi ha uns límits de resistència per als negocis que són perdre, aproximadament, un 20% de facturació o no ingressar res durant dos mesos.

Pilar Marquès, càtedra d'Empresa familiar de la UdG

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1587966600966/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Davant d’això, Marquès, ressalta que, tot i que les empreses estiguin més fortes, el paper del sector financer i el públic seran claus per garantir que les empreses resisteixin.

La sortida de la crisi també serà diferent, segons Marquès, pel seu origen. Fa deu anys hi podia haver-hi errors i riscos personals al darrera però en aquest cas no hi ha sentiment de culpa pel Coronavirus.

Això pot fer, confia, que un cop s’aixequi el confinament hi hagi ganes actitud per revertir la situació i tornar a la normalitat.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00