Sociedad

Lliga sense campió

La Federació Espanyola i els clubs acorden deixar el títol desert, eliminar els descensos i ampliar la pròxima lliga a 16 equips.

Lliga sense campió. / Imatge: Uni Girona

Girona

Ni Perfumerías Avenida, ni Spar Citylift Girona. La Lliga femenina de bàsquet 2019-20 passarà a la història com la primera sense campió. Així ho han acordat els 14 clubs que la formen i la Federació Espanyola en una reunió telemàtica que s'ha fet aquest matí.

En un comunicat, la Federació anuncia que no hi haurà descensos aquest curs però sí dos ascensos de Lliga Femenina 2 i una ampliació de la màxima competició a 16 equips la pròxima temporada.

Cayetano Pérez - president d'Uni Girona

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1587993178019/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El text no diu res sobre com es tancarà la lliga actual -ho emplaça a un altre comunicat durant la setmana- però el president de l'Uni Girona, Cayetano Pérez, ja ha avançat que "tots els clubs" estan "d'acord en deixar el títol "desert" i s'autoemplaça per començar a preparar la pròxima temporada.

L'Uni era segon classificat en el moment de l'aturada amb un balanç de 18 victòries i 4 derrotes, a una victòria del líder, Perfumerías Avenida i, excepte sorpresa, aquests clubs estaven cridats a protagonitzar un altre duel per decidir qui alçava el títol.

L'equip vermell i negre tanca la temporada amb dos trofeus, la Lliga Catalana i una Supercopa guanyada a Perfumerías Avenida, contra qui va perdre la final de la Copa uns mesos després.

Tampoc va poder superar la fase de grups de l'Eurolliga, tot i acabar amb un balanç de 6 victòries i 8 derrotes en un grup molt exigent. La negativa del Sopron a desplaçar-se a jugar l'últim partit a Itàlia -ja amb el coronavirus desfermat en aquell país- va obrir-li les portes de la segona competició, l'Eurocup, però ja no va arribar a disputar les eliminatòries. La FIBA va anunciar que el títol es podria decidir en una final a 8 a disputar el mes de setembre o principis d'octubre.

Més enllà de les pistes, el curs ha estat marcat per la inundació del pavelló de Fontajau durant el temporal Gloria, que va obligar a jugar partits al vell pavelló de Palau i va posar el club contra les cordes.

També va haver de superar una lesió de llarga durada de la base Núria Martínez i l'alera Helena Oma, la lenta incorporació a l'equip de Sonja Vasic, l'aterratge de dues peces com l'australiana Bishop i la gironina Xargay i compensar la marxa de Rosó Buch i Britney Sykes amb la competició en marxa.

Ara mateix, ja havien marxat als seus països d'origen Bishop, Elonu, Andusic i Vasic i també es va acomiadar de l'afició Magali Mendy encara que la principal incògnita és què passarà amb Laia Palau. La veterana base, de 40 anys, va dir fa uns dies que mentre pogués seguir gaudint del bàsquet continuaria però que, en el context actual, vivia al dia.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00