Sociedad

Paper mullat

El ministre de Transports ha descartat mesures per compensar les empreses concessionàries d'autopistes

Abertis volia indemnitzacions per la pèrdua de trànsit a causa de l'estat d'alarma

El ministre de Transports José Luis Ábalos ha comparegut avui al Congrés / Congreso de los Diputados Congreso de los Diputados

Girona

L’aspiració d'Abertis d'allargar la concessió de carreteres com l'AP-7 ha durat menys de 24 hores. El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha descartat aquest dilluns en el Congrés dels Diputats mesures per compensar les empreses concessionàries d'autopistes, que han vist com el trànsit s'ha reduït dràsticament pel confinament.

La concessió dura fins al setembre de l’any que ve i, segons ha avançat el diari 'Ara', la companyia volia que els contractes dels peatges s'allarguessin el mateix temps que duri l'estat d'alarma.

Fonts d’Abertis expliquen que era una petició que fan com a sector a tot l'estat perquè com a empreses de mobilitat que presten un servei essencial, queden excloses de compensació.

La Generalitat havia avisat aquest dilluns a Ràdio Girona-SER Catalunya que la proposta quedaria en paper mullat. La decisió depèn de l'Estat, però el govern català advertia que no tenen dret a compensació perquè no han hagut de tancar cap autopista per l'estat d'alarma.

"El decret de l'estat d'alarma parla que es pot generar un reequilibri per un concessionari per cost econòmic o per temps de la concessió, si no es presta el servei, però les autopistes han seguit prestant el servei", ha afirmat el secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín.

La petició de les empreses concessionàries també ha estat rebutjada per la patronal del transport. Eduard Ayach, vicepresident d’Asetrans, a aquesta redacció: "Abertis juga el seu paper perquè empresarialment és el que fa, com a monopoli, però esperem que l'administració sigui coherent amb el que ha dit sempre i deixi acabar la concessió quan toqui".

Els transportistes també denuncien que Abertis ha acabat amb els descomptes de fins al 50 per cent pels camions que no tenien cap altra forma que passar per l’AP-7. Ara, amb l’estat d’alarma, també poden passar per l'N-II.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00