Sábado, 17 de Abril de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Reductes sense Coronavirus

Les zones més aïllades són les úniques que encara no tenen cap positiu entre la seva població, sovint molt envellida.

Priorat.

Priorat. / ACN

Les zones més despoblades del Camp de Tarragona són les úniques que es mantenen al marge de la pandèmia: 21 petits municipis del Camp de Tarragona, la meitat al Priorat, i també 17 més a les Terres de l'Ebre segueixen sense coronavirus. Majoritàriament es tracta de pobles amb menys de 500 habitant, situats a les zones més allunyades dels centres de poder polític i econòmic.

Als voltants de les muntanyes de Prades es concentren diversos municipis on encara avui no hi ha cap cas de coronavirus confirmat. Llocs com la Cartoixa d'Scala Dei, al Priorat, però també el sud de la comarca, com els Guiamets, Bellmunt o Capçanes, són municipis que han extremat les precacucions perquè el virus no els arribi des fora del poble. La verdura, el peix o la roba del mercat a la plaça es reparteix a domicili en aquest darrer: amb una població envellida, la preocupació és màxima per evitar contagis.

El mapa del coronavirus a les nostres comarques és un mirall del despoblament rural: cap municipi del litoral queda lliure de la pandèmia, cap municipi del Tarragonès o del Baix Penedès.Com més aïllada la zona, menys casos. Els batlles d'aquests indrets es plantegen si tenen sentit unes normes uniformes arreu del país.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?