Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 02 de Junio de 2020

Otras localidades

Tossa, Lloret i Blanes afronten la temporada d'estiu més complicada de la història

El sector turístic creu que molts hotels no obriran fins l'any que ve i calculen pèrdues d'un 90 per cent

L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, demana l'obertura de les fronteres i protocols d'actuació per al sector

La Platja de Fanals de Lloret de Mar

La Platja de Fanals de Lloret de Mar / Clara Pàmies

Blanes
Lloret de Mar
Tossa de Mar

La banda sonora d’aquests dies de confinament a Blanes, Lloret i Tossa és el so del mar i el vent. Tranquil·litat absoluta, carrers deserts, persianes abaixades, locals tancats i molts cartells on hi posa “En venda”. Els veïns tenen la vista posada en l’estiu. Especulen, però, per ara res clar.

És la Yolanda Solà té una cafeteria al centre de Tossa de Mar. Aquests dies ha hagut de tancar, i pensa en com haurà de distribuir les taules quan tot torni a rodar. Ella viu del client local, però també de la gent que té segones residències i del turista.

I en aquestes llàgrimes treballen els ajuntaments. L’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, planteja un estiu amb turistes de proximitat.

12 quilòmetres al sud, la situació s’agreuja. Als balcons de Lloret de Mar no hi penja ni una sola peça de roba. Els apartaments tenen les portes tancades amb pany i clau, i els hotels cartells a les portes on hi posa “Tancat fins a nou avís”. És aquest avís el que esperen els empresaris, com el Laurent Bates.

I en cas que només hi hagi turisme local, creuen que els restaurants i els bars funcionaran. Aquest és precisament el pitjor escenari que es planteja l’alcalde Jaume Dulsat.

A Lloret, de moment, està tot tancat. Només hi ha cues a les farmàcies, als bancs i als supermercats i un parell de nens i nenes amb els seus pares a la platja, mentre la Policia Local els dona alertes.

I als carrers a tocar de la platja, les botigues de souvenirs, tancades. Els locals per a fer tatuatges, tancats. Les discoteques i pubs, tancats. Res a veure amb el que passava ara fa un any.

Una imatge similar hi ha a Blanes. El passeig és un desert. El president de l’Associació d’Hostaleria, Enric Portas, dona la temporada per perduda.

L’alcalde Àngel Canosa creu precisament que són els hotels grans i els càmpings qui hauran d’afrontar les situacions més difícils. Blanes té l’esperança posada en els turistes catalans i espanyols. També treballen amb plans de contingència pels empresaris.

El turisme és, sens dubte, la font econòmica més important de Blanes, Tossa i Lloret. Viuen dels mesos d’estiu. Ara tot està a l’aire. Incertesa absoluta. Neguit. Dubtes.

Un fil d’esperança i que tot torni a ser com abans.

El reportatge sencer.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?