Sociedad
Agroalimentación

Acord per asumir els excedents de llet de Menorca

Coinga, Sa Canova y La Payesa faran quallada que vendran a Quesería Menorquina per a la seva producció

Els excedents de producció lletera es transformaran en quallada per a Quesería Menorquina. / Pixabay.

Mahón

Acord institucional per aprofitar els actuals excedents de llet de Menorca. Les principals indústries formatgeres de la nostra illa, COINGA, La Payesa i Sa Canova, faran un canvi en el sistema productiu del formatge i també produiran quallada per tal que aquesta pugui ser subministrada a Queseria Menorquina per a l’elaboració dels seus productes. D’ aquesta forma la planta de Maó comprarà la quallada a l’Illa i no a l’estranger a un preu més baix.

A canvi, tant el Govern Balear a través de FOGAIBA, com el Consell Insular, compensaran tots els costos derivats d’aquesta operació a través de diferents convocatòries públiques. Les primeres valoracions quantifiquen aquest cost amb un total de 250.000 euros pels dos primers mesos per la gestió de 2,5 milions litres de llet per poder transformar-los en 350.000kg de quallada. En concret, el Govern Balear aportarà un 70%, i el Consell Insular un 30% d’aquest import.

A més a més, també es preveu treure una altra línia d’ajudes per compensar als productors que hagin vist reduït el preu de la llet i per altra banda una línia d’ajudes per donar sortida a les vaques que es preveuen retirar de la producció lletera. Company incideix en el fet que aquestes ajudes són de caràcter anual, però enguany es reforcen per la situació que es viu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00