Sociedad

"Ens diuen: 'Si es porten bé els deixarem fer'. És una manera molt poc madura de tractar qui té competències"

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a l'Aquí Cuní, afirma: "Aquesta recentralització és penosa i decebedora per part d'un Govern que té els colors que té"

ENTREVISTA Alba Vergés (consellera de Salut): “Ens venen a dir: ‘Si es porten bé els deixarem fer’. És una manera molt poc madura de tractar qui té competències. Aquesta recentralització és penosa i decebedora per part d’un Govern que té

ENTREVISTA Alba Vergés (consellera de Salut): “Ens venen a dir: ‘Si es porten bé els deixarem fer’. És una manera molt poc madura de tractar qui té competències. Aquesta recentralització és penosa i decebedora per part d’un Govern que té

24:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/2020042993835731/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Recollim alguns titulars que ens ha deixat l'entrevista amb la consellera de Salut, Alba Vergés:

"Una altra vegada és un intent de recentralització de decisions

Pot fallar la primera premissa de fer unitats territorial de desconfinament. La gent no es mou en una província, que no és un marc satisfactori. Dins de la de Barcelona hi ha moltes realitats diferents, amb la capital, l’àrea metropolitana i pobles menuts.

És una manera de veure-ho de curta volada que han decidit per temes de mobilitat però creiem que és un error flagrant.

Les propostes s’han de treballar amb municipis. Fem reunions constants. Nosaltres posem els marcs generals però les crisis es gestionen properes a la ciutadania.

El que estem dient és que es tingui en compte la realitat i les diferents maneres de viure a tots els territoris. Qui coneixem, el nostre territori som nosaltres i les entitats municipals.

La falsa coordinació és fes-me la feina i ja veurem si t’accepto les propostes. És una manera de fer molt impositiva i decebedora d’un govern que ve dels partits polítics que ve.

És una molt mala gestió d’una crisi.

Seguirem fent les nostres propostes en l’àmbit que tenim i amb els municipis. El ministre no s’hi veu i nosaltres ho fem cada setmana.

Nosaltres vam fer un pla estratègic de desconfinament.

Crec que ens hem entretingut molt. Sortir a fer anuncis no és la manera. Has de sortir quan ho tens treballat i parlat amb qui té competències.

No neguem la complexitat del desconfinament, som els primers en veure-la. Compliquen molt la feina de tothom amb improvisació.

El Govern central ve a dir: ‘Si es porten bé els deixarem fer’. És una manera molt poc madura de tractar qui té competències. Aquesta recentralització és penosa per part d’un Govern que té els colors que té.

Com ens ajudaran a recuperar l’activitat que és molt complexa, a banda del COVID? S’han de reforçar els equips i no hi ha hagut ni una proposta en aquest sentit.

Nosaltres vam continuar fent les nostres compres perquè, si no, hauríem deixat els professionals sense res, despullats.

Les proves no s’han de fer a tothom. Han de ser per detectar ràpid els casos i fer l’aïllament.

Continuarem fent la feina, farem les propostes que calgui i les justificarem davant la gent.

En el tema de les residències no ha fallat ningú. Simplement ens va agafar aquesta epidèmia i havien de dotar a protecció a tothom. Ha passat a tots els països. Són les persones més vulnerables. Ara tenim molta més formació del personal de residències i hem pogut entrar a ajudar en la gestió. Realment al principi era una situació molt complexa"

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00