Lunes, 06 de Julio de 2020

Otras localidades

Crisis económica coronavirus Covid-19

Entra en vigor la segona llei òmnibus que regula per primera vegada l'ERTO

A partir de demà ja es poden tramitar les sol·licituds a través del web del departament de Treball

Departament d'Ocupació del Govern

Departament d'Ocupació del Govern / Arxiu (ANA)

Entra en vigor la segona llei òmnbibus que regula per primera vegada la suspensió temporal dels contractes.

El BOPA ha publicat la llei de noves mesures excepcionals i urgents per fer front a la situació generada per la Covid-19. Un text que ha estat signat pels dos coprínceps.

Un dels aspectes més destacats és la regulació de la suspensió temporal dels contractes, el que es coneix com ERTO. A partir d’ara les empreses ja els poden gestionar amb efectes a partir de demà i fins el 31 de desembre. Un mecanisme que ha d’evitar acomiadaments dels treballadors i la destrucció del teixit productiu. També es recull la reducció de la jornada laboral. De fet, la web del departament de Treball ha habilitat un espai on s’hi troben els formularis i on es poden realitzar els tràmits.

El gerent de la Confederació Empresarial Andorrana, Iago Andreu, assenyala que "seran uns dies de molta feina pels empresaris que vulguin aplicar els ERTO". Respecte als formularis, diu que "aparentment són senzills però que la informació que s’hi demana pot arribar a ser complexa".

Els treballadors que se’ls hi apliqui una suspensió temporal del contracte o una reducció de jornada laboral veuran minvat el seu salari. La reducció percentual serà menys important pels salaris més baixos. Els que cobrin el salari mínim no tindran cap rebaixa.

Pel que fa als empresaris, tindran un 100% de la rebaixa del lloguer del local si l’activitat està suspesa o en règim de guàrdia, mentre que els mantenen l’activitat la reducció serà del 80%. Un cop s’aixequin les restriccions, aquests percentatge anirà minvant.

Els autònoms que hagin vist suspesa la seva activitat tindran una prestació de 1.083 euros, que és el salari mínim i tindran una ajuda de 540 euros per la represa de l’activitats. Tant autònoms com assalariats afectats per l’ERTO podran optar a la reducció d’un 20 del preu dels lloguers o a les carències hipotecàries i préstecs personals.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?