Sociedad
Coronavirus Covid-19

Repunt de les addiccions després del confinament

Els experts temen que aquest període d'aïllament provoqui un increment de persones que consumeixin compulsivament alcohol i drogues.

El consum d'alcohol ha crescut durant el confinament. / ACN

Tarragona

El confinament i la crisi econòmica derivada del Covid-19 podria fer incrementar les addiccions a l'alcohol i les substàncies estupefaents. L'ONG Projecte Home està tractant virtualment el mateix nombre d'usuaris que abans, però preveu un repunt pels propers mesos.

Mantenir una rutina és una de les claus per tenir les addiccions controlades malgrat estar 24 hores gairebé tancat a casa. Les persones que les pateixen continuen rebent atenció diària, tot i que són població vulnerable, ja que a banda al darrere hi ha altres problemes psicològics o de relacions personals. Benito Rosas és terapeuta del Projecte Home a Tarragona, explica que estan intentant generar una major consciència de la seva situació a través de les trobades virtuals diàries.

La radiografia dels afectats

Hi ha 27 persones al territori que estan en tractament, sobretot per estar enganxats a l'alcohol i la cocaïna els adults i al cànnabis els joves. El perfil majoritari d'usuari és home d'uns 35 anys, tot i que cada vegada també hi ha més dones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00