Sociedad

Els vianants guanyen espai al cotxe

Els vianants podran caminar per la calçada fins a una trentena de carrers de la ciutat de Girona

Carril bici provisional en el carrer de Bisbe Lorenzana de Girona / Aj. de Girona

Girona

Girona ha robat espai als cotxes perquè els vianants tinguin més espai per caminar pels carrers de la ciutat. Els vianants podran caminar per la calçada a una trentena de carrers.

Marta Sureda, regidora de Mobilitat de Girona

00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1588701889529/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un cas és dels carrers Santa Eugènia, Bisbe Lorenzana, Juli Garreta, i el tram de la plaça Catalunya, que està just davant de la Casa Cacao i les voltes. També hi ha canvis al carrer Joan Maragall. Aquesta via, com explica la regidora de Mobilitat, Marta Sureda, serà compartida amb vianants i es farà un carril bici entre la Gran Via Jaume I i la plaça Catalunya.

Aquest acció anirà acompanyada d'un nou tram de vorera que implicarà eliminar nou places d'aparcament de zona blava. En tota la ciutat, es calcula que en les properes setmanes la ciutat perdrà una trentena de places d'aparcament de la zona blava. Sureda ha assegurat que els cotxes aparcats en aquestes zones s'han convertit en "un escull" a l'hora d'actuar en les calçades i per això s'han vist "obligats" a reactivar els parquímetres.

Noves mesures que també passen per la bici. Augmentaran la flota de la Girocleta, i instal·laran noves estacions a la ronda Santa Eugènia i a Pedret.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1588701897978/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

D’altra banda, els bars i restaurants de Girona podran ampliar les terrasses fins i tot ocupant una part de les voreres.

L’alcaldessa Marta Madrenas ho justifica perquè així puguin respectar les distàncies i recuperar el màxim de clients.

Són algunes de les més de 100 mesures que ha presentat el govern municipal i que comporten una inversió de 2 milions d’euros.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00