Viernes, 10 de Julio de 2020

Otras localidades

Els vianants guanyen espai al cotxe

Els vianants podran caminar per la calçada fins a una trentena de carrers de la ciutat de Girona

Carril bici provisional en el carrer de Bisbe Lorenzana de Girona

Carril bici provisional en el carrer de Bisbe Lorenzana de Girona / Aj. de Girona

Girona ha robat espai als cotxes perquè els vianants tinguin més espai per caminar pels carrers de la ciutat. Els vianants podran caminar per la calçada a una trentena de carrers.

Un cas és dels carrers Santa Eugènia, Bisbe Lorenzana, Juli Garreta, i el tram de la plaça Catalunya, que està just davant de la Casa Cacao i les voltes. També hi ha canvis al carrer Joan Maragall. Aquesta via, com explica la regidora de Mobilitat, Marta Sureda, serà compartida amb vianants i es farà un carril bici entre la Gran Via Jaume I i la plaça Catalunya.

Aquest acció anirà acompanyada d'un nou tram de vorera que implicarà eliminar nou places d'aparcament de zona blava. En tota la ciutat, es calcula que en les properes setmanes la ciutat perdrà una trentena de places d'aparcament de la zona blava. Sureda ha assegurat que els cotxes aparcats en aquestes zones s'han convertit en "un escull" a l'hora d'actuar en les calçades i per això s'han vist "obligats" a reactivar els parquímetres.

Noves mesures que també passen per la bici. Augmentaran la flota de la Girocleta, i instal·laran noves estacions a la ronda Santa Eugènia i a Pedret.

D’altra banda, els bars i restaurants de Girona podran ampliar les terrasses fins i tot ocupant una part de les voreres.

L’alcaldessa Marta Madrenas ho justifica perquè així puguin respectar les distàncies i recuperar el màxim de clients.

Són algunes de les més de 100 mesures que ha presentat el govern municipal i que comporten una inversió de 2 milions d’euros.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?