Viernes, 10 de Julio de 2020

Otras localidades

Cancel·lat el Festival de Peralada

La Fundació Castell de Peralada creu que no es podia celebrar amb totes les garanties sanitàries.

Les restriccions de mobilitat també feien difícil l'arribada del públic i això l'ha convertit en una edició del tot inviable.

Els organitzadors estudien oferir contingut cultural en streaming i ja treballen en l'edició del 2021.

Stanton Welch, director artístic del Houston Ballet, amb la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué, i el director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà, el febrer passat.

Stanton Welch, director artístic del Houston Ballet, amb la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué, i el director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà, el febrer passat. / ACN (arxiu)

En un comunicat, la Fundació Castell de Peralada, que és qui organitza cada any el festival, explica abans de prendre aquesta decisió han estat estudiant totes les possibilitats però que han arribat a la conclusió que, amb l'escenari que deixa la pandèmia del coronavirus, l'edició d'enguany no és ni segura ni viable. Aquest anunci arriba després de la cancel·lació d'altres festivals d'òpera europeus. També explica la Fundació que com que és un festival molt estacional, no tindria cap sentit posposar-lo.

El mateix comunicat recull que "Les informacions sobre les limitacions d’aforaments encara són molt incertes en el calendari, i la possibilitat d’un rebrot faria retrocedir les fases del desconfinament. En el millor dels escenaris, fins d’aquí força setmanes no estaran permesos els desplaçaments entre diferents demarcacions, amb tot el que això suposa per a la mobilitat del públic assistent i, per tant, de la viabilitat del mateix esdeveniment" .

No es podrà estrenar l'Aïda dirigida per Azorin

L'edició d'enguany del festival -que hauria estat la 34- havia d'inaugurar-se el 2 de juliol amb l'actuació de la companyia nord-americana Houston Ballet, que havia de tancar a Peralada la gira europea per celebrar els seus 50 anys.  L'organització encara no havia presentat el programa complet de l'edició d'enguany -estava previst fer-ho a finals d'abril-. Tot ia això, les dues grans nits estaven previstes pel 5 i el 7 d'agost amb l'estrena d'una producció pròpia, l'opera Aida, de Verdi, dirigida per Paco Azorín, amb veus com Sondra Radvanovsky, Anita Rachvelishvili, Carlos Álvarez i Piotr Beczala que debutava com a Radamès.

També estaven previstes les actuacions de Rufus Wainwright i Jonas Kaufmann.  Els diners de les entrades que s'havien venut de forma anticipada al web del festival i per altres vies es retornaran a partir d'avui mateix, segons informen els organitzadors.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?