Domingo, 05 de Julio de 2020

Otras localidades

El coronavirus podria menjar-se el 10% del PIB de Figueres

És el pitjor escenari que planteja un estudi fet per elaborar un pla de xoc per reactivar l'economia.

De moment, el consistori ja ha destinat 600.000 euros a aspectes relacionats exclusivament a la Covid_19.

L'alcaldessa Agnès Lladó i el regidor Jesús Quiroga en un moment de la roda de premsa telemàtica.

L'alcaldessa Agnès Lladó i el regidor Jesús Quiroga en un moment de la roda de premsa telemàtica. / Imatge: Ajuntament de Figueres

Que el coronavirus passa i passarà factura tothom ho té assumit. L'Ajuntament de Figueres hi ha posat números. Segons un estudi encarregat a una consultora externa, l'impacte oscil·la entre el 7'1% i el 10% del PIB de la ciutat.

En l’escenari més optimista, recuperant la normalitat dels negocis no essencials el 25 de maig, les pèrdues serien de 74 milions d'euros i es recuperaria el 100% de producció l’1 d’octubre en tots els sectors.

Agnès Lladó - alcaldessa de Figueres / La factura del coronavirus a l'Ajuntament de Figueres és de 600.000 euros.

En l'escenari intermedi, les pèrdues ascendirien a 96 milions d'euros i sectors com l'hostaleria o l'oci acabarien l'any al 90%. En el pitjor, començant a recuperar la normalitat el 8 de juny, l’hostaleria i l’oci tancarien l’any al 60% i la pèrdua pujaria fins als 104 milions, que equival al 10% del PIB que genera la ciutat de Figueres; 1046 milions l’últim any.

De moment, el que ja és segur és que a l’Ajuntament s’ha gastat 600.000 euros en despesa directa relacionada amb la Covid_19. Això inclou des de la compra de mascaretes o gel, el condicionament del pavelló per acollir persones sense sostre o les ajudes directes a persones que ho necessiten.

El pla de 30 mesures per reactivar l'economia a curt termini. / Imatge: Ajuntament de Figueres

Per reactivar l'economia, el consistori ha elaborat un pla de xoc de 30 mesures que inclouen subvencions i finançament per a empreses, formació i assessorament, targetes moneder, campanyes de promoció comercial i altres aspectes com aparcament gratuït per anar a comprar o prioritzar les empreses locals en la compra de l'Ajuntament entre d'altres.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?