Sociedad
Coronavirus Covid-19

Tarragona està preparada per passar a la fase 1 del desconfinament

El Govern de la Generalitat ha proposat que dilluns 11 de maig només tres de les nou regions sanitàries passin de fase del pla de desescalada: es tracta del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran. L'executiu planteja que la resta de zones es mantinguin a la fase 0 i esperar uns dies per veure la seva evolució.

Platja d'Altafulla durant el primer dia de permisos restringits per passejar. / ACN

Tarragona

Els hospitals del Camp de Tarragona no han esgotat mai la seva capacitat d'UCI's durant la crisi sanitària. Aquest és un dels arguments del responsables polítics de la regió sanitària per defensar la idoneïtat d'iniciar dilluns vinent la fase 1 del desconfinament. Entre els hospitals Joan XXIII i Santa Tecla de Tarragona i el Sant Joan de Reus, els únics per a pacients crítics, el Camp de Tarragona ha tingut un màxim de 107 places a les Unitats de Cures Intensives, ni tan sols el doble que les places estructurals, mentre que en altres zones de Catalunya s'han hagut de triplicar.

El perill de la zona (amb menor incidència que la major part de Catalunya) és que molt poques persones han desenvolupat anticossos: la Generalitat tem un rebrot i alerta la població que no relaxi les mesures de profilaxi.

Per què al sud hi ha menor incidencia?

Els responsables sanitaris no troben justificació perquè Tarragona sigui la zona amb menys incidència de coronavirus. La demarcació té menys casos per habitant que Lleida i menys víctimes totals que Girona, que té més població

Covid-19, agrupat

Els hospitals Joan XXIII de Tarragona i Sant Joan de Reus concentraran els casos de Coronavirus del Camp de Tarragona i seran els únics que admetran pacients contagiats, a més dels generals. Aquesta és la reestructuració que el gerent de l'ICS al Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, preveu que entri en funcionament el proper dia 18 de mai i per la qual un pacient convencional de l'àrea de Reus, per exemple, podria haver d'operar-se a Valls, o al Vendrell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00