Sociedad

Dates definitives de preinscripció

La preinscripció per educació infantil, primària i ESO es farà del 13 al 22 de maig. De manera telemàtica. I del 19 al 22 de forma presencial però amb cita prèvia

Un nen fent tasques escolars / Iñaki Berasaluce - Europa Press EUROPA PRESS

Barcelona

Per a estudis postobligatoris, és farà entre el 27 de maig i el 17 de juny. Primer batxillerat, després cicles de grau mitjà i arts plàstiques i finalment cicles de grau superior.

Com ja havia anunciat, el departament promourà que la majoria de les preinscripcions es facin de manera telemàtica, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. A diferencia d’altres anys no cal presentar la documentació en paper sinó que s’utilitzarà un formulari telemàtic , al qual les famílies adjuntaran una fotografia o un escanejat dels elements necessaris. Tot s’enviarà per correu electrònic a la bústia del centre que sol·licitin en primera opció.

Les famílies que no disposin dels mitjans per fer el tràmit online, tindran uns dies, del 19 al 22 de maig per anar a entregar la documentació al centre escollit. Prèviament hauran de demanar cita. Cada centre escolar decidirà en quines franges atén les famílies. El govern demana a escoles i instituts que a les seves webs incloguin en un espai ben visible la informació necessària; horari, correu electrònic, telèfon i qualsevol altre eina de cita prèvia que habilitin. Des de la web d’educació també es podrà demanar aquesta cita prèvia.

No es podrà visitar els centres

El departament és conscient que molts centres no van fer les jornades de portes obertes en què ensenyen les seves instal·lacions. Però en les instruccions que ha preparat per fer aquesta preinscripció, adverteix que no es poden aprofitar les cites prèvies per ensenyar els espais.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00