Directo

CARRUSEL MUNDIAL Sigue en directo el Camerún - Brasil y el Serbia - Suiza del Mundial de Qatar

El BalcóEl Balcó
Sociedad

Un mes i un dia ingressat a la UCI del Clínic per superar el coronavirus

Els professionals del Clínic no recorden algú que s'hi hagi estat tant de temps

EL TESTIMONI de Carles González. Un mes i un dia a l’UCI de l’Hospital Clínic. Ens explica la seva experiència, parlem amb la seva família i amb el personal de la Unitat de Cures Intensives Hepàtica del Clínic

EL TESTIMONI de Carles González. Un mes i un dia a l’UCI de l’Hospital Clínic. Ens explica la seva experiència, parlem amb la seva família i amb el personal de la Unitat de Cures Intensives Hepàtica del Clínic

36:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1588876130084/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Qui és el protagonista d’aquesta història? Es diu Carles González, de 69 anys i tenor de l'Orfeó Català des de fa 30 anys, i va viatjar per feina a Milà. Quan va tornar els hi van prendre la temperatura i, un cop a casa, li van explicar que a l’avió hi havia infectats

Després de 32 dies a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Clínic amb un coma induït, ara continua ingressat però ja compta els dies que li queden per tornar a casa i abraçar a la seva família: la seva dona, els seus quatre fills Ona, Laia, Àlex i Isra, els seus sis nets, els amics. Tots ells li han fet costat a la distància amb música, trucades i missatges plens d’amor.

Des del Balcó hem pogut parlar amb la seva dona, la seva filla, hem pogut sentir dues notes de veu de les seves netes i també hem parlat amb ell mateix i amb l’equip mèdic .

La família va anar informant a tothom que estimava i coneixia al Carles de quina era la seva evolució:.

Divendres 27 de març

Bona nit, Ens han trucat de l’hospital informant-nos que havien decidit intubar al Carles perquè pogués respirar correctament. És a la UCI i en molt bones mans. A pensar-lo ben fort i bonic entre tots perquè es recuperi tan aviat com pugui. Us mantindré informats. Una abraçada.

Dijous 9 abril

Bona tarda, prosseguim amb les novetats del pare: -Els resultats del TAC que van fer-li ahir han fet visible la inflamació pulmonar. Pel què sembla, el té bastant afectat. -Quant a la sobreeinfecció, porta tot l’arsenal d’antibiòtics possible per mantenir-la controlada i segueix amb el tractament pel virus. De totes maneres, avui han fet cultius per descartar qualsevol altra possible infecció als pulmons ja que avui estaven més rígids a l’hora de respirar amb el monitor. -Segueix sedat, ahir per fer-li el TAC van decidir adormir-lo perquè estigués tranquil. Els propers dies la idea és que encara segueixi sedat i esperar a veure com evoluciona la inflamació i així cansar-lo el menys possible. Pel què ens han dit avui sembla que hàgim fet un paset enrere tal i com tenien prevista la seva evolució. És qüestió d’esperar i confiar des de la màxima dolçor i abraçada possible. Us preguem que cregueu en ell tal i com portem fent nosaltres tota la vida. Paciència, temps i sobretot estima. Des de la més íntima vulnerabilitat????

Dimecres 29 abril

Aviso para navegantes, l’informer d’avui no és apte per a tots aquells ateus de la vida, que el pare encara creu amb la màgia dels Reis i nosaltres tenim la certesa que confiant, és la millor manera de viure. Així que amb el cor ben obert i els ulls entelats us enviem el que serà l’últim comunicat regular d’aquesta etapa de cures intensives en tots els sentits: -Senyores i senyors, Mr. Charlie ha sortit de la UCI, i, como no, amb la seva elegància i estil característic, per la porta gran: aplaudit per tot l’equip i acomiadat amb l’alegria i el carinyo de tots ells. Ha deixat la seva empremta carismàtica tancant l’etapa sent entrevistat pel Diari Ara avui al migdia, sin comentarios; deixem-ho amb comunicador innat i un valent donde los haya. -Estarà a planta encara uns quants dies, el metge ha dit que es concretaran en funció de com avanci la recuperació de fisioteràpia i ell acabi de guanyar la força del tot. -Avui per la vídeotrucada ja demanava el seu ordinador per enviar mails; padre, tranquilo. El que sí que ha encès ja és el mòbil, i amb tot el carinyo del món, ens agradaria demanar-vos que tingueu encara una mica més de paciència i espereu a enviar-li els missatges de celebració, que de ben segur que l’ajuden i el fan content, però que considerem potser encara no és el moment; és important que els estímuls que vagi rebent també siguin graduals i de mica en mica. Com tots sabem, el cercle social del pare és més que ampli i l’últim que volem ara mateix és que s’atabali. Y hasta aquí puedo leer, i ja en veu del Charlie: “así ha sucedido y así se lo hemos contado noticias de las 18:00” d’un 29 d’abril salivat des de fa temps. Ha sigut un plaer poder tenir-vos tan a propet. La veritat és que malgrat tot i sumant-li l’èpica al context general, ens hem sentit molt ben “acomboiades” i acompanyades per tots vostès. D’alguna manera podríem dir que tots hem tret el Charlie que portem dins; el que ell ens ha ensenyat i compartit durant tots aquests anys i això és molt bonic. Diuen que totes les coses passen per alguna raó, esperem que aquesta ens serveixi per estimar-lo encara des de més endins i valorar la constant llumeta de caliu que desprèn la seva presència pel sol fet d’existir, de respirar. A partir d’avui, que les coses ja estan més tranquil·les i el mar planet preparant-se per l’arribada del viatger, donem per acabades les cròniques navals intensives com ja hem comentat anteriorment. De tant en tant us farem arribar algun comunicat amb notícies bones fins a posar el punt i final d’aquest inici de primavera ploranera i emocional viscuda a flor de pell; si més no, diguem-li emocionant. Una abraçada més forta que mai i, amb l’aplaudiment de llagrimeta pel pare de fons, us agraïm que hi hagueu sigut de tot cor. Perquè el fet que l’ocellet del bosc ja torni a refilar, d’alguna manera, és cosa de tots. Gràcies de debò.

Els equips de la UCI de l’Hospital Clínic no recorden cap persona que hagi passat tants dies a la seva unitat, fins a 32, quan la mitjana és entre 15 i 20 dies. Segurament es tracta del pacient que més temps ha estat mai a la UCI del Clínic.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad