Sociedad

El Zoo extrema les precaucions per evitar el contagi d'animals

Les proves de Covid 19 que s'han fet a alguns primats durant aquestes setmanes han donat negatiu

Imatge d'arxiu d'elefants al zoo de Barceona / ACN

Barcelona

El Zoo de Barcelona està tancat des del passat 14 de març i les úniques persones que tenen contacte ara amb els animals són els seus cuidadors. Durant aquestes setmanes, els treballadors han extremat les precaucions per evitar contagiar-se de COVID 19 entre ells i també per reduir el risc que puguin passar el virus a felins i primats, que són els que tenen més possibilitats d’infectar-se.

Els cuidadors del zoo s’han organitzat en dos equips de 45 persones per fer el manteniment de les instal·lacions, donar de menjar i atendre les diferents necessitats dels animals. El director del Zoo, Antoni Alarcón, assegura que prenen les mesures de seguretat necessàries per no contagiar-se i per impedir que el virus pugui passar d'un cuidador a un animal com va succeir amb un tigre al Zoo del Bronx, a Nova York.

Els primats i els felins són els que, a priori, tenen més opcions de ser infectats pels humans, però els treballadors també porten mascareta quan han de tractar altres espècies de molt a prop. Antoni Alarcón ha explicat en una entrevista a SER Catalunya que durant aquestes setmanes s’han arribat a fer algunes proves de COVID 19 als primats, però que totes han donat negatiu. Diu que estan atents i en contacte amb altres zoos i associacions veterinàries per seguir les novetats que es van produint.

La falta de visitants, la reducció del trànsit i el tancament del Parc de la Ciutadella ha deixat en silenci el zoo. Diu Alarcón que als animals, igual que a les persones, els va bé la disminució del soroll, però que, de tota manera, estan acostumats als visitants.

El confinament ha coincidit amb la primavera i això ha fet que aquestes setmanes s’hagin produït nombrosos naixements al zoo. El director destaca especialment el d’un òrix blanc, una espècie d’antílop africà, i el remarca perquè està extint en estat salvatge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00