Lunes, 13 de Julio de 2020

Otras localidades

Cultura

El Consell posa en marxa el rescat del sector cultural

Hi ha més de 2.000 activitats que s'han vist afectades pel coronavirus a l'Illa

El conseller de Cultura Miquel Àngel Maria explica el pla de rescat cultural per Menorca.

El conseller de Cultura Miquel Àngel Maria explica el pla de rescat cultural per Menorca. / Radio Menorca.

El sector cultural a Menorca perdrà aquest any per la crisi 1.768.000 euros segons les dades aportades per l'enquesta de rescat cultural impulsada pel Consell Insular. Val a dir que aquesta quantitat només representa als 145 ens que van contestar l’enquesta per la qual cosa el total real sigui molt més gran. Es calcula que aquesta xifra es repartirà entre 914.000 euros d'associacions sense ànim de lucre, 760.000 de treballadors per compte propi i 94.000 de treballadors per compte aliè.

El sector a Menorca calcula que es veuran afectades pel coronavirus unes 2.000 activitats de tot tipus: exposicions, cinema, teatre, òpera, actuacions, classes de dansa, enregistraments de música, produccions audiovisuals... El 34,5% de tot el que estava previst ja s'ha cancel·lat, un 42,4% es troben posposades sense data de realització i un 18,6% corren risc de veure afectades.

Davant de totes aquestes dificultats, i conscients que el sector cultural té dificultats per recuperar-se de manera viable econòmicament i factible estructuralment parlant, el Consell Insular de Menorca ha creat dues línies de suport directe amb diners. Però la base de l’ajuda serà a contractació directa per part d'institucions d'artistes i productors locals  en base a les propostes que aquests facin. Segons el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria es prefereix ajudar a molts amb poques quantitats que a uns pocs  amb molts doblers.

 

Una altra ajuda que té en ment el conseller es facilitar la informació per a que, quan sigui possible, els actors culturals puguin començar a fer actes amb públic. Maria espera que sigui prest.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?