Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 02 de Junio de 2020

Otras localidades

No es veuen en condicions de controlar l'aforament als gorgs

L'alcalde de Les Planes demana eines legals per tancar-los si fes falta perquè ara, llei en mà, no poden.

Una imatge d'un gorg a Les Planes.

Una imatge d'un gorg a Les Planes. / Imatge: Cedida per Mireia Lofre a l'ACN

A les comarques de Girona hi ha centenars de gorgs però els més freqüentats es troben a la Garrotxa, Ripollès, Alt Empordà i el Gironès.

A Les Planes d’Hostoles (Garrotxa) n’hi ha 4. El seu alcalde, Eduard Llorà, creu que les restriccions d’accés en llocs com platges o parcs pot provocar un augment d’afluència a aquests espais que, en alguns casos, ja estan saturats.

Eduard Llorà - alcalde de Les Planes / Demanen eines legals

Això, a part d’implicar un problema de sobrefreqüentació d’un entorn natural ja de per si delicat en comporta un de salut pública per les dificultats que tenen els municipis per controlar-ne l’accés.

Llorà ha explicat que hi posaran més vigilants i educadors però més enllà de multar per aparcar malament o per incivisme, llei en mà, no es pot impedir l’accés a un gorg.

Dolors Costa - alcaldessa de Campdevànol / Temen que la Generalitat els passi la responsabilitat.

Per això demana a la Generalitat eines legals per, donat el cas, “prohibir o, com a mínim, restringir” l’accés als gorgs. “Penseu que un espai natural és un espai públic més i no es pot tancar, tot i que hi hagi municipis que ho estan intentant” -argumenta Llorà- “està agafat amb pinces i el que demanem és que si es donen algunes circumstàncies, tinguem la possibilitat de tancar”.

L’alcaldessa de Campevànol (Ripollès), Dolors Costa, tem que la Generalitat acabi derivant la responsabilitat d’obrir aquests gorgs als municipis tot i no tenir “recursos suficients” per garantir que es compleixen les distàncies de seguretat que imposa el Covid_19 i qualifica el moment com “d’incertesa”.

En el seu cas, la gestió dels 7 gorgs que tenen a dins del municipi la fa una empresa privada i la concessió s’havia de tornar a adjudicar aquesta temporada.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?