Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 02 de Junio de 2020

Otras localidades

L'oposició força el govern de Girona a aturar la concessió de noves llicències per a pisos turístics

ERC, Guanyem i el PSC han votat a favor d'una moció de l'Associació de Veïns del Barri Vell que demana una moratòria.

També s'ha aprovat impulsar la construcció d'un tanatori públic i la concessió d'una ajuda de 300 euros als autònoms amb els únics vots de C's.

El ple, com l'anterior, va ser telemàtic.

El ple, com l'anterior, va ser telemàtic. / Imatge: Ràdio Girona

L’Associació de Veïns del Barri Vell argumenta que el nombre d’habitatges turístics s’ha multiplicat quasi per cinc en cinc anys (de 184 el 2015 a 889 el 2020) i que la meitat estan al barri vell, on representen el 20% del mercat i els lloguers s’enfilen fins als 900 euros.

Una situació que impedeix aconseguir lloguers per cinc anys o més i que contrasta amb l’escàs parc públic construït els últims temps; segons aquesta associació, amb prou feines representen el 0’6% dels habitatges edificats entre 2014 i 2018.

Això, entenen, serà un obstacle per paliar els efectes econòmics i socials que causarà el coronavirus. Begoña Pelegrín, portaveu dels veïns, va defensar davant del ple -telemàtic- que és imprescindible aturar la concessió de noves llicències perquè l’administració pugui estudiar i regular aquest sector que ara s’autoregula i per impulsar el pla especial del barri vell.

Begoña Pelegrín - Veïns del Barri Vell

ERC, Guanyem i el PSC hi van votat a favor mentre que Junts per Catalunya s’hi va oposar al costat de Ciutadans. Creu el partit que governa en minoria a la ciutat que calia deixar la moratòria sobre la taula perquè l’efecte del coronavirus sobre el turisme canviarà la situació i, segons la regidora Gloria Plana, perquè l’estudi per regular el sector és a punt d’adjudicar-se i perquè el pacte local sobre l’habitatge és a punt d’entrar al procés participatiu.

La negativa a donar suport a la moció per part de Ciutadans es sustenta en el fet que la caiguda del turisme ja moderarà els preus de l’habitatge. La seva portaveu, Miriam Pujola, va declarar que “els habitatges d’ús turístic no seran el primer problema dels gironins” els pròxims mesos.

Tanatori i ajuda

El ple també va aprovar una moció per impulsar un tanatori públic i comarcal al nord de la ciutat amb els vots de Guanyem i el PSC, les abstencions de Junts i ETC i el vot en contra de C’s, que va aconseguir tirar endavant una moció per pagar una ajuda de 300 euros a tots els autònoms de la ciutat amb els seus dos únics vots perquè la resta de regidors es van abstenir.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?