Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 02 de Junio de 2020

Otras localidades

La Policia Municipal de Girona tindrà pistoles de gas pebre

Han comprat 10 pistoles que han d'arribar els propers dies.

Algunes conductes violentes durant el confinament han accelerat la decisió.

L'alcaldessa diu que s'han donat casos d'individus que han intentat arrencar els equips de protecció dels agents o els han escupit.

Una pistola de gas pebre de les que utilitzen els Mossos d'Esquadra.

Una pistola de gas pebre de les que utilitzen els Mossos d'Esquadra. / Imatge: ACN

Fins ara, quan la Policia Municipal de Girona havia de reduir a una persona que es posava violenta o que amenaçava els agents amb un arma havien de trucar els Mossos d’Esquadra.

Ara, al risc físic s’hi ha sumat el víric, i el consistori ha decidit acceptar la petició de la policia i comprar 10 pistoles de gas pebre per evitar al màxim el contacte en aquestes situacions i no dependre dels Mossos, que moltes vegades no donen l’abast.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha explicat que durant el confinament s’han donat algunes situacions en les que s’ha posat en risc la seguretat dels agents que els han fet donar el pas.

Marta Madrenas - alcaldessa de Girona / Alguns agents han patit risc personal intentant reduir persones que s'havien saltat el confinament i s'havien posat violentes.

En alguns casos –ha detallat- els agents han vist com la persona a la que volien reduir intentava treure’ls l’equip de protecció o els llençava escopinades per amenaçar amb un possible contagi i amb la pistola es podrà treballar a distància.

El consistori ha apostat per les pistoles de gas pebre en detriment de les Taser perquè es considera que és menys lesiva amb la persona a la que es dispara i adverteix que el protocol deixa molt clar en quines situacions es pot utilitzar, que només es pot fer servir per reduir individus -en cap cas per dispersar multituds- i que s’ha de gravar amb video cada actuació.

La compra està feta, està previst que arribin en breu i, adverteixen des del consistori, el coronavirus ha accelerat la decisió però és una eina que ha vingut per quedar-se.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?