Sociedad
Coronavirus Covid-19

Terrasses plenes i comerços oberts durant el primer dia de desconfinament

Els carrers es van omplir de gom a gom de ciutadans que tenien ganes de recuperar part de la normalitat. No tothom va respectar les normes de seguretat i es van veure moltes escenes de taules sense les distàncies recomanades i persones sense mascareta.

Terrassa de la plaça de la Font. / Eva Hidalgo

Tarragona

Els carrers dels municipis tarragonins ofereixen una imatge molt diferent respecte les darreres setmanes: amb l'entrada en la fase 1, els comerços de menys de 400 metres quadrats han començat a aixecar persianes i bars i restaurants poden posar taules a l’exterior.

A Tarragona ciutat les poques terrasses que hi havia ahir es van omplir de gom a gom i la rotació de clients era constant. La ciutadania tenia moltes ganes d’anar a fer un café o una cervesa i retrobar-se amb amics, i es van veure algunes escenes en les que no es respectaven les distàncies de seguretat entre taules, gent sense mascareta i seient sense que hi hagués una desinfecció prèvia.

Terrassa d'un bar amb productes de neteja. / ACN

La majoria de propietaris de locals de restauració en són conscients que no els hi surt a compte obrir per servir només algunes taules a fora, és per això que de moment són minoria els que s’han decidit.

El comerç viu una situació diametralment oposada a Reus, on sí que van aixecar la persiana moltes botigues petites, al contrari del que va passar a Tarragona. Ja poden vendre sense cita prèvia i amb unes mesures de seguretat a les que encara s’han d’acostumar.

Plaça Mercadal de Reus / Joel Reche.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00